РС и матица

Вучић: Србија мора убрзати и олакшати давање држављанства

НАГЛАСИО ДА ПОВОДОМ КиМ ПОСТОЈЕ ТРИ МЕЂУСОБНО СУПРОТСТАВЉЕНА ПРИСТУПА
  • „Ништа не чувамо тиме што некоме нећемо дати држављанство, поготово не Србима из Западног Срема, Барање или Источне Славоније. Хвала људима што знају где им је отаџбина, што воле Србију“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да је неопходно убрзати и олакшати процес добијања држављанства Србије.

„Ми имамо за мене чудну политику према давању држављанства страним грађанима, посебно имајући у виду ниску базу фертилитета нашег народа и грађана где је спас за нас у довођењу дела људи из региона, без обзира на националну припадност, да бисмо могли да опстанемо као народ и земља“, навео је Вучић одговарајући на питања грађана преко Инстаграма.

Он је додао да ће апеловати на премијера Србије Ану Брнабић, те да ће настојати да посланичка група Српске напредне странке у Скупштини Србије поднесе захтјев за неупоредиво брже и лакше добијања држављанства Србије.

„Ништа не чувамо тиме што некоме нећемо дати држављанство, поготово не Србима из Западног Срема, Барање или Источне Славоније. Хвала људима што знају где им је отаџбина, што воле Србију“, рекао је Вучић

Вучић је изразио увјерење да ће процедура добијања држављанства Србије моћи да се убрза.

„За разлику од оних који би да плаше Србе и Србију мигрантима и не знам ким још, нама је потребан живот, потребни су људи, а не празне ливаде, празне шуме и пољане“, рекао је Вучић.

Он је истакао да му је путем „Инстаграма“ стигло много питања грађана која се односе на Косово и Метохију и поручио да ће Србија улагати све више и борити се за бољи живот својих грађана без обзира да ли живе на југу или сјеверу Косова.

„Неки кажу да треба да ослободимо целу Србију терета који носимо већ 20 година, а не контролишемо Косово. Други људи кажу да треба да вратимо све што смо изгубили, а неки трећи мисле потпуно супротно и првима и другима“, рекао је Вучић.

Он каже да Албанци мисле да је на југу Косова све одавно завршено и желе да отимањем сјевера у потпуности заокруже своју, како кажу, државну независност и територијалну цјелокупност.

„Наш посао је да чувамо своју земљу“, поручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар