РС и матица

Вучић: Србија не подржава ништа што је супротно Дејтонском споразуму

ДОДАТНО НАГЛАСИО: ПОДРЖАЋЕМО СВЕ ОКО ЧЕГА СЕ У БиХ ДОГОВОРЕ ТРИ КОНСТИТУТИВНА НАРОДА
  • Поштујемо интегритет БиХ, онако како поштујемо интегритет Републике Српске у оквиру БиХ
  • Ми никога нисмо терали (да изађе на локалне изборе на КиМ), осим што сам ја мислио да је боље да људи изађу него да не изађу и то нисам крио. Ми нападамо Приштину за неиспуњавање Бриселског споразума, а онда ћемо ми да не испунимо. Како онда да изађемо пред било кога и тражимо формирање Заједнице српских општина

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поновио је данас да Србија подржава Дејтонски мировни споразум и све што је у складу са њим, а да све што је супротно од њега неће подржати.

– Све што се договоре три конститутивна народа подржаћемо, све супротно томе нећемо. За нас је најважније да чувамо мир и стабилност јер без тога нема инвеститора. Поштујемо интегритет БиХ, онако како поштујемо интегритет Републике Српске у оквиру БиХ – рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Како је додао, и то је баш у складу са Дејтонским споразумом.

Он је тако одговорио на питање о најави члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће Народна скупштина Републике Српске донијети сет закона о враћању надлежности РС што би, између осталог, подразумијевало формирање војске и безбједносне службе…

На питање о изборима на Косову и Метохији и оптужбама да је Србија вршила притисак на свој народ, рекао је да Србија никога ни на шта није тјерала.

– Ми никога нисмо терали, осим што сам ја мислио да је боље да људи изађу на изборе него да не изађу и ја то нисам крио. Ми нападамо Приштину за неиспуњавање Бриселског споразума, а онда ћемо ми да не испунимо. Како онда да изађемо пред било кога и тражимо формирање Заједнице српских општина (ЗСО) – казао је.

Како каже, резултатима избора на Косову и Метохији је задовољан.

Вучић је истакао да су нове акције косовске полиције могуће с обзиром да на политички пораз који је Приштина доживела додајући да ће Србија бити спремна на то.

– Надам се да ће разум и рационалан приступ превладати код дела људи у Приштини, иако је тешко на то рачунати после овог политичког пораза који су доживели и плашим се да ће поново тражити излаз за своју нелагодну ситуацију – казао је Вучић.

Додаје да Београд мора да буде спреман за то и да очекује јер оно што су неколико пута понављали у Приштини јесте да им не пада на памет да испуњавају обавезе из Бриселског споразума и да формирају заједницу српских општина.

– Ми ћемо да чекамо да видимо шта ће да каже Европа. Сит сам, као и грађани Србије, свих врста лицемерја и споља и из Приштине, не знам шта би свему томе могло да се дода – казао је предсједник Србије данас у Алексинцу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар