РС и матица

Вучић: Србија не води политику Републике Српске, али о свему разговарам са Додиком

НАГЛАСИО И ДА НИКАДА НЕЋЕ НИ РЕЋИ НИШТА ШТО БИ НАНИЈЕЛО ШТЕТУ СРПСКОЈ
  • „Не слажем се са санкцијама, не зато што сам Србин. Свим најважнијим међународним представницима сам рекао да је то катастрофа што су урадили јер има много питања на која нема одговора. Ентитету Република Српска отимате овлашћења
  • Наш посао је да очувамо стабилност у региону, а не да се додворавамо. Шта год да кажем, никад никоме неће бити довољно добро, ни у Сарајеву, Загребу, Приштини

РЕПУБЛИКА Српска има своју политику, ми своју, а наша је обавеза да помажемо Српској, имамо законе и природне обавезе, не нарушавајући интегритет БиХ, ми свој посао радимо, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу РТС.

– Не водимо политику Републике Српске. Разговарам о свему са Милорадом Додиком, не слажем се са санкцијама, не зато што сам Србин, природно би то било, свим најважнијим међународним представницима сам рекао да је то катастрофа што су урадили јер има много питања на које нема одговора. Ентитету Република Српска отимате овлашћења – нагласио је Вучић.

Изјавио је и да “никада неће рећи ништа што би могло да нашкоди Српској, нити било коме у Српској”.

– Никоме нећу у Српској да наштетим. Шта ме брига шта од мене очекује неко други? Понашам се у складу са интересима Србије. Наш посао је да очувамо стабилност у региону, а не да се додворавамо. Шта год да кажем, никад никоме неће бити довољно добро, ни у Сарајеву, Загребу, Приштини – поручио је Вучић.

Вучић: Хрвата у БиХ 1991. било 725.000, а по попису 2013. – 530.000

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да са званичницима из Загреба разговара о регионалној стабилности и у том смислу поводом односа у БиХ и оцијенио су Хрвати логично заинтересовани за опстанак свог народа у Босни и Херцеговини.

Вучић је РТС казао да су Хрвати укључени у разговоре о ситуацији у вези БиХ и додао да имају своје виталне интересе за то.

Наводећи да су имали по попису из 1991. године 725.000 људи у БиХ, а 530.000 по попису из 2013. године., Вучић је казао да реално много мање Хрвата од тога броја живи данас у БиХ.

“Али, наравно је да су витално заинтересовани за опстанак свог народа у БиХ. Потпуно су логично заинтересовани, немам шта да им замерим по том питању”, казао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар