РС и матица

Вучић: Србија неће нападати никога, а Приштина хоће да нападне север КиМ

УПОЗОРИО КУРТИЈА ДА НЕ ПОКУШАВА ЛИКВИДАЦИЈЕ СРБА ПОД ПЛАШТОМ БОРБЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА
  • „Измишљају како Русија преко Београда нешто покушава… Какве везе Русија има са овим? Чак је и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла да Вучић и Београд нису тражили никакву помоћ“
  • „Говорили су и да ће Србија да води и рат у БиХ, што се, наравно, испоставило као нетачно. Лагали су народ, и тако стално… Они покушавају да искористе ситуацију у Украјини, да би водили кампању против Србије. То раде већ 170 дана и наставиће да раде“

ПРЕДСЈЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да Приштина, користи ситуацију у Украјини, да би водила кампању против Србије, и да су лажи да Србија жели да нападне било кога, већ управо супротно – Приштина је, истиче, та која хоће да нападне север Косова и Метохије, и припрема ликвидацију наших људи, под плаштом борбе против криминала, због чега их је упозорио да то никако не чине.

Коментаришући изјаву Аљбина Куртија да Београд води агресивну политику, уз оптужбе да Београд може да изазове сукоб, Вучић је рекао да је то помало и смијешно, јер већ 170 дана слушамо сличне лажи, додајући да је „на хиљаде и хиљаде“ лажи објављено у светским медијима, како Србија негде некога напада.

„Знате како то иде, кажу им – ајде, повуците полицајце, специјалце из Приштине са севера, немојте да их шаљете на север, ту ћемо ми из НАТО да држимо под контролом, а ти заштити, можда Вучићу падне на памет да упадне у Косовско Поморавље… Све што имате повуците према Бујановцу и Прешеву… Као мала деца“, указао је Вучић.

А, констатовао је – и шта друго да раде?

„Чиме да се похвале? Интернет мрежом, јер ништа друго не раде, него разговарају телефоном… Којом фабриком, чиме? И онда измишљају како Русија преко Београда нешто покушава… Какве везе Русија има са овим?“, упитао је Вучић и додао да је чак и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла да „Вучић и Београд нису тражили никакву помоћ“.

Вучић је нагласио да, заправо, таквим изјавама, Приштина жели да прикрије намеру, а заправо жели да каже да хоће да нападну север Космета.

„Они припремају ликвидације наших људи на северу. Отворено то кажем. И, упозоравам их да то не чине, под плаштом боре против криминала. Немојте да убијате људе. Ми да убијамо никога нећемо. Потребни су нам мир и стабилност“, поручио је Вучић.

Подсјетио је да се говорило да ће Србија да води и рат у БиХ, што се, наравно, испоставило као нетачно.

„Лагали су народ, и тако стално… Они покушавају да искористе ситуацију у Украјини, да би водили кампању против Србије. То раде већ 170 дана и наставиће да раде“, рекао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар