РС и матица

Вучић: Србија неће пристати на ултиматум поводом Косова, не може – признајте, а добићете ништа

„ВОЈСКА ЈЕ МНОГО НАПРЕДОВАЛА, ТОМЕ СЕ РАДУЈЕ СВАКО КО ВОЛИ СРБИЈУ“
  • „Надам се да ће ЕУ добро разумети да не може неко да потпише споразум у Бриселу под окриљем Уније а онда да доноси резолуцију којом негира постојање Заједнице српских општина и каже да то никада неће прихватити или тражи да Србија призна независност па да онда накнадно формирају ЗСО“
  • „Суштина је да Албанци очекују да ће неко да притисне Србију. Очекујем да ће велике државе, а не Лајчак, у будућности да нам кажу ако прихватите то и то, ми ћемо да вас потапшемо по глави и да ти кажемо да си мало већи демократа или ако не прихватиш, да кажемо да си аутократа“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да не мора ни да каже шта је одговор Србије ако било ко мисли да порука Београду треба да буде „признајте Косово а добићете ништа и ваш народ ће бити изложен погрому као 17. марта 2004. године“.

Упитан за изјаву специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака који је казао да од предсједника Србије очекује „далекосежну одлуку“ по питању Косова, Вучић је рекао да је Србија увијек спремна да разговара о различитим компромисним рјешењима али да то мора бити компромис а не ултиматум.

„Надам се да ће ЕУ добро разумети да не може неко да потпише споразум у Бриселу под окриљем Уније а онда да доноси резолуцију којом негира постојање Заједнице српских општина и каже да то никада неће прихватити или тражи да Србија призна независност па да онда накнадно формирају ЗСО“, казао је Вучић после затварања манифестације Дечија недеља у Београду.

Оцијенио је и да положај специјалног изасланика ЕУ за дијалог није лак када, како је рекао, из Приштине добије поруку да неће ни да разговарају о ономе што су потписали прије седам година у Бриселу.

„Суштина је да Албанци очекују да ће неко да притисне Србију. Очекујем да ће велике државе, а не Лајчак, у будућности да нам кажу ако прихватите то и то, ми ћемо да вас потапшемо по глави и да ти кажемо да си мало већи демократа или ако не прихватиш, да кажемо да си аутократа“, навео је Вучић.

Да ли ће бити парламентраних 2022. заједно са предсједничким?

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се видјети да ли ће бити одржани ванредни парламентарни избори уз редовне председничке 2022. године.

„Ко ће да их бојкотује или неће и то ћемо да видимо“, рекао је Вучић новинарима у Палати Србија и додао истраживања показују да ниједна опозициона странка данас не би ушла у парламент.

Вучић је изнио тврдњу да један дио опозиције има више медијског простора од њега и његове Српске напредне странке.

„Нису медији свима криви, како би они желели да кажу, него нерад, безидејност и напади на све што се уради и изговори“, додао је он.

Говорећи о саставу Скупштине Србије, Вучић је рекао да ће можда бити опозиције у њој, а како је објаснио, парламент ће имати улогу да покаже одговорније понашање „од оног који је одузимао реч посланицима без разлога“ и гдје неће моћи да се уноси камење.

Коментаришући дешавања у опозицији, Вучић је казао да један дио опозоционара „са тајкунским медијима“ опструише други дио „који жели да се одговорније понаша“.

Вучић је навео да опозицији сметају инфраструктурни пројекти, завршетак изградње Храма Светог Саве, фонтана на Славији и пројекат изградње националног стадиона, те је упитао: „А шта нам у ствари треба?“.

Говорећи о прошлонедјељним дешавањима, извјештају Европске комисије о напретку Србије и војној вежби „Садејство 2020“, он је нагласио да за Србију од изузетног значаја да настави процес евроинтеграција, поштујући политику чувања пријатељства са традиционалним партнерима.

Вучић је оцијенио да је „Садејство 2020“ за Србију најважнија војна вјежба којом је, како је навео, земља показала оспосбљеност, опремљеност и прогрес војске.

Предстоји недјеља важних одлука и разговора

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас да предстоји веома важна недјеља у којој ће, по његовим ријечима, бити важних одлука и разговора.

Вучић је одбацио критике због одржавања војне вјежбе на Пештерској висоравни и упитао како Војска може да буде спремна да брани земљу ако никада није имала бојево гађање.

Одговарајући на питања новинара после завршетка манифестације Дечија недеља, Вучић је казао да је Војска Србије „много напредовала“ и да је на јучерашњој тактичкој вежби са бојевим дејством „показала снагу.“

„Поносан сам на војнике и старешине и све који су учествовали у томе. Срећан сам и што нико није повређен уз сву употребу бојевих средстава јер то није манекенска писта. Војска је много напредовала и томе се радује свако ко воли Србију“, казао је Вучић новинарима у Београду.     

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар