Одабрано РС и матица

Вучић: Све који раде за туђе интересе – не могу очима да видим!

ТВРДИЛИ СУ ДА САМ „ЗАПАДНИ ЧОВЕК“ И ДА САМ „РУСКИ АГЕНТ“, САМО ИМ НЕ ПАДА НА ПАМЕТ ДА САМ – СРПСКИ ПРЕДСЕДНИК
  • „Замислите кад ви радите против своје земље и чак себе убедите да радите у корист своје земље зато што радите за интересе неке друге земље. И, кажете – то су чувене те приче – «ми Срби морамо да привежемо свој мали чамац уз велики западни брод», то је за ове западне агенте; а од ових других увек чујете исту причу – да смо ми Срби «мали и да ми привежемо свој мали брод у руску луку и тиме да решимо своје проблеме“
  • „А ја хоћу да ми имамо свој мали брод који ће слободно да плови свуда, под српском заставом, без било које туђе заставе и такву ћу политику да водим. И знам да ће овај део најмање да се свиди многима у Србији зато што су код нас «Три карте за Холивуд» еверластинг свакодневица. И то је нешто што се никада неће променити и баш ме брига за то. Поносан сам на своје српско опредељење“
  • „Како то да је Србија једина земља у Европи? Једина у Европи! Па, кад вам причају о БиХ – па, што не оде Лавров у БиХ? Зато што не може. Овде није могао да дође зато што није могао да пронађе путању!“

ПРЕДСЕДНИК Србије, Аклександар Вучић, у свом последњем интервјуу ТВ Пинк говорио је и о западним и о руским агентима у Србији.

Ево како и у ком контексту:

„Људи препознају у мени – тиме се поносим и дичим – некога ко штити интересе Србије.

И, сад ћу да увредим већински део Србије који мисли да штити интересе Србије само када брани Русе. Ја једнаки презир осећам према агентима западним и према агентима руским.

Према свима који раде за туђе интересе, ја исти презир осећам. Не могу очима да их видим. А, знам их много. Очима не могу да их видим – при томе морам да се правим да то не знам.

* Како вам то успева?

Тешко. Јер, ја те податке имам и ја то знам – и за једне и за друге.

Морам да се правим да то не знам, а осећам гнушање и презир и према једнима и према другима.

Замислите кад ви радите против своје земље и чак себе убедите да радите у корист своје земље зато што радите за интересе неке друге земље. И, кажете – то су чувене те приче – «ми Срби морамо да привежемо свој мали чамац уз велики западни брод», то је за ове западне агенте; а од ових других увек чујете исту причу – да смо ми Срби «мали и да ми привежемо свој мали брод у руску луку и тиме да решимо своје проблеме».

* Стварно?

А ја хоћу да ми имамо свој мали брод који ће слободно да плови свуда, под српском заставом, без било које туђе заставе и такву ћу политику да водим.

И знам да ће овај део најмање да се свиди многима у Србији зато што су код нас «Три карте за Холивуд» еверластинг свакодневица. И то је нешто што се никада неће променити и баш ме брига за то.

Поносан сам на своје српско опредељење.

А све завере су им пале на памет. Од тога да сам западни човек, до тога да сам руски агент. Само им није пало на памет оно што је истина, а то је да сам српски председник изабран од грађана Србије, и Срба и Мађара и Бошњака и Словака и Русина и свих осталих да штитим интересе Србије, али и интересе српског народа. То је мој посао , тиме се поносим и нећу да мењам ни због кога. Радим само за интерес нашег народа.

* Ако вас притисну и не будете имали куда, ни назад ни напред?

Да вам кажем нешто, опет вам говорим – нећу да се играм државним интересима. Слушао сам приче како ће да ме уцене криминалом и не знам чиме. Па како то не иде? Како то не урадише до сада? Како то да је Србија једина земља у Европи? Једина у Европи! Па, кад вам причају о БиХ – па, што не оде Лавров у БиХ? Зато што не може. Овде није могао да дође зато што није могао да пронађе путању! Али, добро, то вам тако иде. Како бих вам рекао.

Увек је најлакше и приметићете по тим људима: све оно што лако препознају у себи, волели би да виде као слабост код неког другог. Шта да им радим?!»

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар