РС и матица

Вучић у Атини: Нека нико не мисли да може доћи у Београд и наложити нам да признамо „Косово“

НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕ ЖЕЛИ ДА НАМЕТНЕ РЈЕШЕЊЕ КОЈЕ ЋЕ БИТИ САМО У ЊЕНОМ ИНТЕРЕСУ
  • У интервјуу грчком листу `Катимерини` – упитан о корекцији граница као могућем дијелу рјешења косовске кризе – предсједник Србије поставио питање: о којим границама се говори, о онима које признају Кина, Русија, Грчка и Шпанија или онима које признају Француска, Њемачка…

СРБИЈА је спремна да преговара о компромисном рјешењу косовског проблема, а ако неко мисли да дође у Београд и каже нам да признамо Косово и Метохију као независну земљу – то се неће догодити, рекао је предсједник Србије Александар Вучић у интевјуу за грчки дневни лист Катимерини.

Вучић је, упитан о корекцији граница као могућем дијелу рјешења косовске кризе, поставио питање – о којим границама се говори, о онима које признају Кина, Русија, Грчка и Шпанија или онима које признају Француска, Њемачка…

На поновљено питање новинара о сценарију размјене територија, предсједник Вучић је подсјетио да је Србија увијек тражила компромис и да не жели да се наметне рјешење које ће бити у интересу само једне стране.

„Ми смо спремни и отворени да преговарамо о било каквом компромисном решењу. Неки помињу друге моделе, али не нуде нам ништа конкретно. Ако неко мисли да ће доћи у Београд и рећи нам да признамо Косово и Метохију као независну земљу, то се неће догодити“, рекао је Вучић.

Он је изразио захвалност Грчкој што није признала независност Косова и рекао да је „ријеч је о земљи која штити међународно право, упркос притисцима којима је по том питању била изложена“.

„Од мене нећете чути друге захтеве осим тога да желимо да се укину таксе од 100 одсто (које је увела Влада Приштине на српске производе). Зато желимо да седнемо за сто, да разговарамо о том проблему и пробамо да нађемо решење“, рекао је Вучић у интервјуу који је дао приликом дводневне званичне посјете Атини.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар