РС и матица

Вучић у Крушевцу: Пораз и предаја нису опција – изградили смо право на будућност

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПОЛОЖИО ВИЈЕНАЦ НА СПОМЕНИК КОСОВСКИМ ЈУНАЦИМА
  • Нагласио да се Србија уздигла из пораза и да је данас слободна и слободарска земља у којој не одлучује нико други до њених грађана. Србима на Косову и Метохији поручио да ће и данас и навијек видјети ко је вјера, а ко невјера, ко ће да их штити, а ко није чувао Космет

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић положио је данас вијенац на Споменик косовским јунацима у Крушевцу и одао пошту свим српским ратницима страдалим у ослободилачким ратовима.

Обраћајући се окупљеним грађанима, Вучић је поручио да се Србија уздигла из пораза и да је данас слободна и слободарска земља у којој не одлучује нико други до њених грађана.

Он је поручио Србима на Косову и Метохији да ће и данас и навијек видјети ко је вјера, а ко невјера, ко ће да их штити, а ко није чувао Космет.

Вучић је истакао да је Видовдан највећи српски празник и дан који симболизује колико је српски народ велики и у својим поразима.

Он је поручио да Србија, коју су вијековима хтјели да затру, сваки дан снажи, да је слободна и слободарска и да у којој нико не одлучује сем њених грађана.

– Ретке су земље које се тим могу похвалити. Пораз и предаја нису опција. Изградили смо право на будућност –  рекао је Вучић.

Он је додао да Србија жели да се радује животу и да се рађају генерације које неће знати шта је рат.

– Можемо да не пристанемо ни на шта само ако они неће бити ти који ће морати да пристану на све. Ми смо ти који не смемо да оставимо сукобе и морамо да их завршимо, да дамо све од себе да их завршимо, да ставимо тачку на смрт и да будућности обезбедимо живот – рекао је Вучић.

Истакао је да је тај завјет, уз онај о слободи, највеће насљеђе Видовдана, највећи споменик и Лазару и Обилићу и свим осталим косовским јунацима који је први забиљежио деспот Стефан Лазаревић.

Вучић је нагласио да је уз слободу мир основни услов јаке Србије.

Српска православна црква обиљежава данас Видовдан, празник посвећен Светом великомученику кнезу Лазару и свим српским јунацима погинулим у Боју на Косову 1389. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар