Одабрано РС и матица

Вучић у Лешку: Знам шта бисте волели да чујете, али ја то не могу да вам кажем јер сам одговоран

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПРВОГ ДАНА РАЗГОВОРА СА СРБИМА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
  • Србима јужно од Ибра поручио да немају никакав разлог за забринутост, јер нисмо ни близу било каквог договора, али, и ако се нешто буде променило и прихватили његови предлози – сваки Србин ће имати много више права него данас и неупоредиво бољи живот
  • Додатно је указао: „Прво, нисмо ни близу било каквог договора, јер за то нема подршке међународне заједнице, а очигледно и најмоћнијих европских сила“

ЗНАМ шта бисте волели да чујете, али ја то не могу да вам кажем, не зато што нећу, већ што сам довољно одговоран, а знате колико се борим, рекао је предсједник Србије Александар Вучић грађанима у Лешку, који су га дочекали аплаузима, транспарентима са натписом „Вучић – Србија – Косово и Метохија” и повицима „Ацо, Србине”.

Вучић је рекао да је незапосленост главни проблем у том крају и то је, каже, оно што ће држава морати да рјешава.

Предсједник се грађанима Лешка обратио испред Пољопривредне школе, коју је потом обишао.

Предсједник Србије поручио је Србима јужно од Ибра да немају никакав разлог за забринутост, јер нисмо ни близу било каквог договора, али, и ако се нешто буде промијенило и прихватили његови предлози, сваки Србин ће имати много више права него данас, те и неупоредиво бољи живот.

Он је, након обиласка бране Газиводе, упитан за положај Срба јужно од Ибра ако се постигне договор о разграничењу, нагласио да немају никаквог разлога за бригу:

„Прво, нисмо ни близу било каквог договора, јер за то нема подршке међународне заједнице, а очигледно и најмоћнијих европских сила”, истакао је Вучић.

Изјавио је да Србима на КиМ носи поздраве грађана цијеле Србије, али и да сматра да је вријеме да са Албанцима на КиМ разговарамо са много више међусобног респекта.

Вучић у Ибарском Постењу обећао Ковачевићима трактор

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у село Ибарско Постење у близини Лешка на Косову и Метохији, и посјетио газдинство породице Ковачевић, преноси Танјуг.

Вучић је, одговарајући на питања новинара о томе како се осјећа данас по доласку на север Косова, рекао да је поносан и срећан што је разговарао и са младима, са радницима и да им носи поздраве свакога грађанина Србије.

На питање какав ће одјек порука мира наићи код Албанаца, рекао је да смо са Албанцима до сада све покушавали и све пробали и да то није много среће донијело ни нама, ни њима те да је врриеме да покушамо да разговарамо са много више поштовања и респекта једни према другима.

„А, да ли ћемо у међувремену, показујући поштовање успети да створимо и понеко пријатељство, а затим и све више пријатељства – било би дивно. Али, за то је потребно и време и много добрих људи који би на томе радили”.

(Танјуг)

Вучић: Ни са ким из САД нисам био у контакту

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да, у вези посјете језеру Газиводе, коју су првобитно забраниле приштинске власти, није био у контакту ни са ким из САД:

„Слали су ми поруке, али ја на поруке не одговарам, не волим поруке”, додао је он одговарајући на питање новинара након обиласка бране на језеру Газиводе.

Поводом изјаве немачке канцеларке Ангеле Меркел у Скопљу да је територијални интегритет полазна тачка за то да Балкан остане какав јесте, рекао је да је тешко одговорити на питање – зашто је за неке у региону то важило 2008, а данас не важи.

Оцијенио је, након обиласка бране Газиводе, да у њеној изјави нема било чега новог.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар