РС и матица

Вучић: У Никинцима смо видели страховиту ватрену моћ – наша војна снага мора одвраћати

ПОКАЗНО-ТАКТИЧКА ВЕЖБА ПОЛИЦИЈЕ И СПЕЦИЈАЛАЦА „ПОВРАТАК-2019“
  • У условима немирног света, у којима не знате шта ће се сутра збивати у целом свету, морамо да јачамо наше безбедносне снаге и да будемо спремни за све изазове и заштитимо народ од опасности и од претње. То треба да делује и превентивно. Поносан сам на ове момке. Одличан су посао обавили и показали завидну физичку спремност и огромну ватрену моћ”
  • Вежби присуствовао и кинески генерал Џанг Јоусја који ће заједно са Вучићем сутра присуствовати војној вежби у Тителу
  • Наредних шест мјесеци очекује се долазак беспилотних летјелица из Кине. То ће бити три батерије беспилотних летјелица, односно шест или девет летјелица, које ће моћи да се подижу у ваздух и са аутомобила у покрету и на различите начине, а биће наоружане и имаће разорну моћ
  • И Румунија се озбиљно наоружава, као и Бугарска, али и Хрватска. „Хрвати се озбиљно наоружавају, имају озбиљну војску. Питао бих неке који им поклањају 60 ‘бредлија’ чему то служи”, рекао је Вучић у Никинцима

ВИДЈЕЛИ смо снагу српске полиције и њених специјалаца, констатовао је председник Александар Вучић после показно-тактичке вежбе „Повратак 2019” на полигону у Никинцима и истакао да Србија мора да јача своје безбједносне снаге како би биле спремне за све изазове.

„У условима немирног света, у којима не знате шта ће се сутра збивати у целом свету, морамо да јачамо наше безбедносне снаге и да будемо спремни за све изазове и заштитимо народ од опасности и од претње. То треба да делује и превентивно. Поносан сам на ове момке. Одличан су посао обавили и показали завидну физичку спремност и огромну ватрену моћ”, казао је Вучић и најавио да ће сљедећи пут бити приказани и хеликоптери Х145 са митраљезима.

„То је била страховита ватрена моћ, ту ништа не може да преживи. Ми смо тиме задовољни , мораћемо даље да јачамо наше безбедносне и одбрамбене снаге”, рекао је Вучић и честитао МУП-у.

Додао је да ће бити настављено улагање у ново наоружање како би наши специјалци били опремљени као и најбоље специјалне јединице у свијету.

Вучић је послије вејжбе на којој су припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП – а приказали вјештине, опрему и наоружање рекао да су учествовала 133 припадника МУП-а и да су одлично обавили посао.

Посебно је истакао да су сви могли да виде на „Милошу” нови систем Гетлинг – митраљез са ротирајућим цевима који одликује изузетно велика брзина паљбе – од 3.000 до 4.000 метака у минути.

Сада ћемо да их наручујмо у већем обиму, рекао је Вучић.

На вјежби су приказала и друга борбена возила Праге и „троцјевци у покрету, Лазари са различитим калибрима и до 30 милиметара.

„Момци су се показали као врло способни. Треба у наредном периоду више да користимо и ракетне бацаче”, додао је Вучић, преноси Танјуг.

Рекао је да је поносан што је присуствовао и кинески генерал Џанг Јоусја који ће заједно са њим сутра присуствовати војној вјежби у Тителу.

Србија је данас снажнија, стижу и беспилотне летјелице из Кине

Предсједник Александар Вучић рекао је да је Србија данас полицијски и војно неупоредиво снажнија него у посљедњих 30 година, а биће, каже, и двоструко снажнија, и то за веома кратко вријеме.

Он је најавио да се у наредних шест мјесеци очекује долазак беспилотних летјелица из Кине.

Како је појаснио, то ће бити три батерије беспилотних летјелица, односно шест или девет летјелица, које ће моћи да се подижу у ваздух и са аутомобила у покрету и на различите начине, а биће наоружане и имаће разорну моћ.

Није желео да открива тип летјелица, али је рекао да оне нису на списку за санкције, зато што, како је истакао, Србија води рачуна да нас нико не санкционише, јер су неки себи дали за право да раде шта хоће, а ми само оно што они забораве да ставе на листу.

Такође, навео је да, уз кинеску технологију, Србија развија „Пегазе, па ће се видјети и српске беспилотне летјелице, које ће бити за осматрање терена, слање података, извиђачка дејства.

„Да бисмо одвратили свакога од потенцијалне идеје да изврши агресију, инвазију или било какав напад на Србију. То пише у свим савременим доктринама света и то је за нас од кључног значаја, посебно у свету који није бастион сигурности и сигурне будућности”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је истакао да су наше снаге гарант наше стабилности и будућности наше дјеце, па ће и улагања бити још већа.

„Никоме нећемо да кријемо, као што ни од нас не крију, чак и кад се бесмислено наоружавају”, додао је предсједник.

На констатацију новинара да се све земље у региону наоружавају, Вучић је примјетио да изгледа невјероватно, као да је неко дао сигнал за свеопште наоружавање у Европи и свијету.

Додао је да Србија не може да се мјери са мађарским пријатељима, који су за 500 милиона евра набавили „аврам” ракете, које ће да стављају на авионе, јер Мађарска има више новца од нас, али и истакао да нам је та земља искрен пријатељ и да нам од ње никаква опасност не долази.

Такође, примјетио је и да се Румунија озбиљно наоружава, као и Бугарска, али и Хрватска.

„Хрвати се озбиљно наоружавају, имају озбиљну војску. Питао бих неке који им поклањају 60 ‘бредлија’ чему то служи”, додао је Вучић.

Вучић је истакао да је Србија до сада уложила 650 милиона евра, а мораће и још више, јер економија снажи, па ће морати да се повећа и буџет за Министарство одбране и МУП.

Оно чиме није задовољан је, каже, недовољна промишљеност и загледаност у будућност домаће намјенске индустрије.

„Тим питањем ћемо да се позабавимо и јачањем наше наменске индустрије”, рекао је Вучић.

Чули сте Мудис, али њима све добро за Србију смета…

Предсједник Александар Вучић рекао је данас, одбацујући поједине критике, да се плате и пензије повећавају на здравим основама и да се јавни дуг не повећава.

„Смањиваћемо јавни дуг, а повећавати плате и пензије. Ваљда се по томе види успешност једне власти, а не неуспех. Али, њима то увек смета, њима смета све што је добро за Србију”, рекао је Вучић новинарима у Никинцима.

Он је додао да је сигуран да ће се и ти људи радовати, макар они који добијају плате и пензије и запитао: „Људи, да ли сте за повећање плата или нисте?”.

Указао је да се то ради на здравим основама и да нам се не повећава јавни дуг.

„Честитам грађанима Србије на новој оцени Мудиса, очекујем и Стандард енд Пурс да ускоро повећају рејтинг”, рекао је Вучић

Он је навео да за годину дана очекује да ћемо бити на нивоу тзв инвестиционог кредитног рејтинга што је, како каже, фантастично за Србију, јер су до сада са стабилног повећали на позитивни.

„Кад ме НИН напада на 92 стране – тираж му скочи преко 4.100“

Вучић је коментарисао опаске да тираж НИН-у опадне ако од укупно 96 страница тог недјељника 92 нису посвећене њему, док му тираж, када је то случај, буде већи од 4.100.

„То је огромно повећање тиража, зато немојте да одустајте, 92 стране против мене, то је једино када можете да продате преко 4.100 примерака”, рекао је и додао да очекује честитке на просјечној плати од 500 евра у Србији, јер, док је Ђилас био на власти није било ни 320 евра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар