РС и матица

Вучић: Упадима у Скупштину, Председништво и Владу неће ме сломити, нешто могу променити једино ако мене убију

„ТАКВИ УПАДИ МОГУ СЕ ЗАВРШИТИ САМО ПЉАЧКОМ ЈЕР МАНДАТАРА ОРЕЂУЈЕМ ЈА“
  •  „Једино што објективно могу да ураде јесте да ме убију и тада би променили све, пошто би морали да буду нови председнички избори, нема оног ко бира мандатара и друго, не видим шта друго могу да ураде
  • „Док сам жив нећу да бирам најгоре тајкуне, пљачкаше и лопове да улазе у некакве владе. Боље ми је да ме немаБоље ви пробајте овај сценарио – да ме убијете, јер само то има смисла, иначе, губите време

МОГУ да ураде шта год хоће, ништа неће променити до сЛедећих избора, рекао је предсједник Србије Александар Вучић и додао, коментаришући демонстрације, да га они који стоје иза њих неће сломити.

Он је рекао да би евентуални упад демонстраната у Скупштину Србије и Председништво са правно-политичке стране био бесмислен, пошто би се сводио само на пљачку и да би његови политички противници нешто стварно могли да промијене једино ако би га физички уклонили, односно убили.

Вучић је одговарајући на питање новинара рекао да и евентуални упад у зграду владе не би имао никакав значај, пошто он бира мандатара за састав нове владе.

„Једино што објективно могу да ураде јесте да ме убију и тада би променили све, пошто би морали да буду нови председнички избори, нема оног ко бира мандатара и друго, не видим шта друго могу да ураде“, рекао је Вучић.

Истиче да су постали много опасни политичари тајкуни који кажу да је сукоб неизбјежан ако не буде слушао како они кажу, а то је да они уђу у владу.

„Па, нећу док сам жив, боље ми је да ме нема, него да бирам најгоре тајкуне, пљачкаше и лопове да улазе у некакве владе“, поручио је Вучић.

„Боље ви пробајте овај сценарио – да ме убијете, јер само то има смисла, иначе, губите време“, додао је Вучић.

Предсједник Србије наводи да га не занима какву они владу хоће, већ само какву народ владу хоће, а то је већ рекао на изборима.

„И народ ће добити владу какву жели, а моје је да одговарам народу, а не тајкунима. Они никада неће водити политику Србије, а посебно не они који су опљачкали драматично земљу, тако да су је уништили за десетине година…“.

Упитан како види изјаве да су полицајци злочинци у униформама који ће одговарати, Вучић каже да је то најбоља порука за те поштене полицајце, као и за полицајца коме су поломили обје ноге, да знају шта о њима мисле насилници, тајкуни и криминалци и да знају када дођу нови избори.

„Неки се тресу када дођу насилници, можете да урадите шта год хоћете, али да промените не можете ништа док не дођу избори, када можете да промените све. На улици можете само да уништавате углед наше земље и шансе за привлачење инвестиција, као и да нервирате све нормалне и поштене људе у Србији“, поручио је Вучић.

Они који су организовали насилне протесте сигурно су рачунали и са слабљењем позиције Србије у рјешавању косовског питања, али главни циљ им је преузимање власти, мимо избора и народне воље, оцијенио је Вучић.

Вучић је, у изјави за Пинк у Паризу, уочи вечере са предсједником Француске Емануелом Макроном, казао да ти људи свакако нису желели ништа добро Србији.

„Да ли је позиција Србије тежа што неко каменицама гађа полицију и упада у Скупштину? Није пријатно, али да плачем и кукам не могу. Неки који су то организовали нису то радили да би само повредили неког полицајца, већ да би направили штету Србији“, објаснио је он.

На питање да ли то има за циљ минирање предстојећих разговора о Косову, Вучић је казао да је јасно да протести нису због короне.

„Данас се труде да причају, они који су тобож европски оријентисани, да је то против корона мера. Јасно је свакоме, када се чују повици, да има везе са свим другим. Да има везе са корона мерама, било би још глупље. Разлог је жеља да се дочепају власти без избора, без воље народа. То је сваком потпуно јасно. Нема других, тајновитих разлога“, нагласио је он.

Упитао је да ли је неко увео полицијски час, додајући да би он волио да јесте, јер би тако излијечили народ, а овако се плаши ширења заразе.

Додао је да су то људи којима се не свиђају резултати избора, на којима нису ни учествовали, који тврде да је земља равна, који протестују против 5Г мреже.

1 коментар

  • „Боље ви пробајте овај сценарио – да ме убијете, јер само то има смисла, иначе, губите време“.

    Тако је председниче! Ви увек све најбоље знате, па и то шта има смисла, и у то име.. народе равноземљашки, не губи време!

Кликни овде да поставиш коментар