РС и матица

Вучић: Више нећу да молим ни једне ни друге

„СТИЖУ ДОДАТНЕ ЛОШЕ ВЕСТИ – АЛБАНЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ОКУПИРАЈУ СЕВЕР КиМ“
  • Предсједник Србије у Пожаревцу рекао да више неће да моли „ни једне ни друге“: „Сада упозоравам и једне и друге да то више не раде пошто српски народ ни насиље и непоштовање међународног права и међународно правних норми више неће да толерише. То је моје упозорење онима који сутра долазе у Београду и свима другима“
  • Додатно је упозорио: „Што сте се играли, играли сте сте. Ако можете да поштујете норме које сте сами донели – можете, ако не можете – има ко ће“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Пожаревцу да стижу додатне лоше вијести са Косова и Метохије, гдје Албанци покушавају, испод жита и очигледно уз подршку највећих европских сила и земаља Квинте у цјелини, да тихо заузму и окупирају сјевер КиМ.

– Данас је и њихов министар унутрашњих послова саопштио да у потпуности контролишу језеро Газиводе, што би значило ново кршење Бриселског спораузума, по коме полиција на сјеверу мора да припада Директорату Сјевер, односно Срби ту морају да буду, али баш њих брига за све то, може им се. Иако замолите људе у Бриселу да више не предузимају ништа против српског народа, они кажу да је све у реду јер су један мали проблеме ријешили, а послије по старом и буде све горе – рекао је Вучић.

Он је поручио да више неће да моли ни једне ни друге.

– Сада упозоравам и једне и друге да то више не раде пошто српски народ ни насиље и непоштовање међународног права и међународно правних норми више неће да толерише. То је моје упозорење онима који сутра долазе у Београду и свима другима – нагласио је предсједник Србије.

Што сте се играли, играли сте сте, истакао је Вучић.

– Ако можете да поштујете норме које сте сами донијели – можете, ако не можете – има ко ће – поручио је Вучић.

Полиција самопроглашеног Косова данас је први пут почела редовно патролирање дуж административне линије са централном Србијом, као и језером Газиводе, саопштио је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља.

Свечља је на Фејсбуку навео да је то први пут након рата 1999. године да је успостављен такав вид патролирања.

Он је рекао да је тзв. косовска полиција започела патролирање административном линијом, као и читавим подручјем језера Газоводе „након формирања јединице за патролирање на води“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар