RS i matica

Vučić Zapadu: Ne podržavajte bolesne ciljeve Albanaca – ukidanje Srpske liste biće katastrofa

DMITRIJ MEDVEDEV 20. OKTOBRA U BEOGRADU, PREDSJEDNIK SRBIJE U DECEMBRU – SA PUTINOM
  • Srpska lista je dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova. Albanci su zato izmislili neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije. Ali, sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju šta da izmisle ali konstatutju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će imati katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gde ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocijenio da bi svaki pokušaj ukidanja Srpske liste mogao da ima katastrofalne posljedice po odnose Srba i Albanaca.

U uvodnom obraćanju prilikom posjete predsjednice Savjeta federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije“.

Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju šta da izmisle ali konstatutju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će imati katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gde ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište“, rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posljedice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo da je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima u, kako se izrazio, realizaciji tih bolesnih ciljeva“, jer se u suprotnom bližimo katastrofi“.

Inače, sve što su radili, radili su zajedno sa ciljem uništenja Srpske liste. To je velika briga za nas“, rekao je on.

Vučić je podsjetio da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovorio susret tokom decembra i najavio da će uskoro u Beograd doći ruski premijer Dmitrij Medvedev, povodom proslave Dana oslobođenja Beograda.

Valentina Matvijenko, predsjednica Savjeta Federacije  – gornjeg doma parlamenta Rusije čestitala je Srbiji na uspješnoj organizaciji 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja ima puno visokih predstavnika“.

Sigurna sam da će svi učesnici da vide koliko su u Srbiji gostoljubivi ljudi“, poručila je Matvijenko.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar