РС и матица

Вулин: Ако Британија може да има Комонвелт – могу и Срби свој Српски свет

„СТВАРАЊЕ СРПСКОГ СВЕТА НАЈВАЖНИЈИ ЈЕ ЗАДАТАК САДАШЊЕ ГЕНЕРАЦИХЕ СПРСКИХ ПОЛИТИЧАРА“
  • Када говоримо о Српском свету, питам вас да ли Британија може да има свој Комонвелт? Може и да одржава везе са читавим светом кроз свој Комонвелт. А ми Срби, који сви живимо на домету не авионских већ аутобуских линија, не можемо да имамо свој српски свет? И не смемо да сарађујемо, не смемо да будемо повезани?!“
  • „Знамо име човека из МУП-а који је развио систем прислушкивања председника Вучића. Име те особе биће познато јавности кад Тужилаштво за организовани криминал буде подигло оптужницу

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је најважнији задатак садашње генерације српских политичара „стварање Српског света“.

Он је за данашњу Политику оцијенио да ће Балкан бити безбједнији „кад Срби буду уједињени“.

Када говоримо о Српском свету, питам вас да ли Британија може да има свој Комонвелт? Може и да одржава везе са читавим светом кроз свој Комонвелт. А ми Срби, који сви живимо на домету не авионских већ аутобуских линија, не можемо да имамо свој српски свет? И не смемо да сарађујемо, не смемо да будемо повезани?!„, упитао је Вулин.

Коментаришући наводе политичара из региона који поистовјећују термин „српски свет“ са „Великом Србијом“, Вулин је оцијенио да је ријеч о злоупотребама „нечега што никад није постојало“.

Велике Србије нажалост никад није било, у супротном бисмо знали где живимо и који су наши етнички простори“, казао је Вулин и оцијенио да ће Балкан „бити стабилан када Срби буду уједињени“.

Знамо име човјека из МУП-а који је развио систем прислушкивања Вучића“

Вулин је изјавио да надлежни знају име човјека из тог ресора који је „развио систем прислушкивања“ предсједника Србије Александра Вучића.

Вулин је за Политику рекао да је министарство на чијем је челу „потпуно расветлило“ случај прислушкивања предсједника државе.

Апсолутно смо утврдили ко је из МУП ставио председника на мере. Врло добро знамо коме су ношени извештаји и ко је то наредио. Постоји име човека који је развио систем прислушкивања Александра Вучића. И ми то име знамо“, навео је Вулин.

Он је додао да ће име те особе бити познато јавности кад Тужилаштво за организовани криминал буде подигло оптужницу.

То је све достављено тужилаштву и очекујемо да оно да квалификацију дела“, навео је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар