РС и матица

Вулин Бисери Турковић: Ако заиста браните Дејтон – онда морате бити за враћање Српској отетих овлашћења

ОНА ТРАЖИЛА ДА СЕ ВУЧИЋ ОГРАДИ ОД ЊЕГОВЕ ИЗЈАВЕ О „УЈЕДИЊЕЊУ СРПСКОГ СВЕТА“
  • „Заборавили сте, госпођо Турковић, да кажете да сам рекао да ће се Срби ујединити мирно, без и једног метка када се за то стекну услови. Ако су могли Немци, зашто не би могли и Срби, или сте Ви и против уједињене Немачке?“
  • Ако се одмах не оградите од изјава Џаферовића и Изетбеговића који би признали тзв. Косово, сматраћу да подржавате комадање Србије и да хоћете да отцепите део моје земље
  • „Ако одмах не осудите став СДА да Република Српска треба да се укине и да су Срби „геноцидаши“, како каже Бакир Изетбеговић, сматраћу да подржавате такве нападе на Дејтон, Републику Српску и на Србе“

„МОЈЕ идеје и моје изјаве су моје. Александар Вучић и ја немамо увек исто мишљење о сваком питању и ако имате неко питање о мојим ставовима упутите га мени, добићете гласан одговор који можете да разумете.

– Да бисте ушли у расправу са Вучићем ипак ћете морати да пронађете његове речи и покушате да их оспорите али, пре тога, најпре нам одговорите ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници и зашто нема имена починилаца и налогодаваца“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин коментаришући очекивања Бисере Турковић да се председник Србије одмах огради од изјава министра Вулина о уједињењу српског света, а уколико то не учини за министарку БиХ то ће само потврдити да је његова и званична политика Србије рушење Дејтонског мировног споразума, која има циљ да припоји делове Босне и Херцеговине Србији.

„Заборавили сте, госпођо Турковић, да кажете да сам рекао да ће се Срби ујединити мирно, без и једног метка када се за то стекну услови. Ако су могли Немци, зашто не би могли и Срби, или сте Ви и против уједињене Немачке?“, упитао је Бисеру Турковић министар унутрашњих послова Србије.

„Радујем се што сте решили да браните Дејтон, то онда сигурно значи да сте за враћање свих дејтонских овлашћења Републици Српској, а посебно сте против декларације СДА која тражи укидање Републике Српске. Ако одмах не осудите став СДА да Република Српска треба да се укине и да су Срби „геноцидаши“, како каже Бакир Изетбеговић, сматраћу да подржавате такве нападе на Дејтон, Републику Српску и на Србе.

– Ако се, госпођо Турковић, одмах не оградите од изјаве Шефика Џаферовића да је тзв. Косово независно и да би он признао тзв. Косово, сматраћу да подржавате комадање Србије и да хоћете да отцепите део моје земље. Верујем да сте разумели, а сигуран сам да ћете осудити све покушаје укидања Републике Српске и комадања Србије, или можда нећете?“, поручио је министар Вулин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар