РС и матица

Вулин: Британско слање оружја самопроглашеном Косову је непријатељски чин

„НЕ МОГУ СЕ НАОРУЖАВАТИ ТЕРОРИСТИ, А НАДАТИ СЕ МИРУ“
  • „Једину оружану снагу на Косову и Метохији представља КФОР. Нема друге, а ви правите некакву војску, ви их наоружавате, дајете им оклопна возила, противоклопне системе, дронове, правите обуке, чујем да неки иду на обуке за пилоте у Турску, Албанију”

MИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин сматра да је слање оружја самопроглашеном Косову од Велике Британије непријатељски чин, јер не могу се наоружавати терористи, а надати се миру.

“Веома сам забринут. Ви дајете оружје терористима, дајете оружје за уништење терористима“ истакао је Вулин, коментаришући медијске наводе да је Велика Британија послала самопроглашеном Косову већу количину лаких противтенковских ракетних система “Џавелин” и “НЛАУ” (NLAW).

Он је напоменуо да самопроглашено Косово нема војску и да, према Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН, једину оружану снагу на Косову и Метохији представља КФОР.

“Нема друге, а ви правите некакву војску, ви их наоружавате, дајете им оклопна возила, противоклопне системе, дронове, правите обуке, чујем да неки иду на обуке за пилоте у Турску, Албанију” – рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Он је оцијенио да је цијела филозофија премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија учинити зло Србији и Србима.

„Слушали смо Куртија када је говорио да такозвано Косово треба да постане део НАТО. Процедуре да уђете у НАТО су горе него да уђете у ЕУ, дакле, нема никакве шансе да они то испуне и задовоље, ни краткорочно, ни средњорочно, ни дугорочно“ истакао је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар