РС и матица

Вулин: Добро би било да Радман објасни – како цепање Србије доприноси миру, а уједињење Срба је претња

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА „ХРВАТСКИ КАМП“ НА КиМ
  • Александар ВУЛИН: Кад министар државе настале разбијањем СФРЈ, а пре тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница – јасно да се границе не смеју мењати само ако би водиле уједињењу Срба

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да се о томе да ли ће нека земља послати војнике на Косово и колико ће тих војника бити у оквиру Кфора одлучује искључиво у складу с Резолуцијом 1244.

Вулин је таквом изјавом реаговао на најаву хрватског министра иностраних послова Гордана Грлића Радмана да ће „Хрватска поставити војни камп на Косову“,

„Да ли и колико војника Хрватска или нека друга земља може да има у оквиру Кфора, одлучује се у складу с принципима одређеним Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, а не договором ‘браће по оружју’, одговорио је Вулин на молбу Косово онлајна да прокоментарише најаву шефа хрватске дипломатије и његову изјаву да се Хрватска противи било каквој промјени граница у источној Европи.

Вулин је додао да не сумња „да би Радман волио да може да распореди окупационе снаге на простору Србије, али за то ће му требати много више од оног што с Куртијем може да смисли“.

Вулин наводи и да када „министар државе настале разбијањем СФРЈ, а прије тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница онда је јасно да се границе не смију мијењати само ако би водиле уједињењу Срба“.

„Лицемерје с којим о неповредивости граница говоре сепаратисти може се поредити само с онима који траже да викар усташке војске Алојзије Степинац буде светац због отпора усташама. Остаје још само да нам се објасни зашто је могуће мењати границе 1941, 1991, 2008. године, а после тога није и како је цепање Србије допринос миру, а уједињење Срба претња стабилности“, изјавио је министар Вулин.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар