РС и матица

Вулин: Доживотни затвор Ратку Младићу је освета, а не пресуда

„ЧЛАНОВИ МЕХАНИЗМА ПРИМАЈУ ВЕЛИКИ НОВАЦ ДА СВОЈЕ ЛАЖИ ПРИКАЗУЈУ КАО БАШУ ИСТИНУ“
  • Младић је крив, јер је одговорио на злочине Насера Орића, али Насер Орић није крив за поклане српске цивиле у Подрињу. Младић је крив, јер је командовао војском Срба у српским селима око Сарајева где су његови војници рођени и одрасли, али није крив Изетбеговић, јер у Сарајеву више нема Срба, али има масовних гробница

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је казна доживотног затвора Ратку Младићу, која је данас потврђена у Хагу, освета, а не пресуда.

„Младић је крив, јер је одговорио на злочине Насера Орића, али Насер Орић није крив за поклане српске цивиле у Подрињу. Младић је крив, јер је командовао војском Срба у српским селима око Сарајева где су његови војници рођени и одрасли, али није крив Изетбеговић, јер у Сарајеву више нема Срба, али има масовних гробница“, навео је Вулин у саопштењу.

Оцијењујући да Хашки трибунал није успостављен да би тражио правду и допринио помирењу, већ да би судио Србима, Вулин је истакао да је тај суд „испунио своју сврху“.

Према његовим ријечима, суд у Хагу је Србе прогласио геноцидним, а народе бивше СФРЈ додатно посвађао и закрвио.

Сваки дан даљег постојања Механизма је само начин да његови чланови наставе да примају велики новац и да своје лажи приказују као нашу истину. Пресуда генералу Младићу је пресуда правди“, поручио је министар Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар