РС и матица

Вулин: ЕУ је на предлог пакосне Хрватске подмукло и ћутке увела санкције Србији

СТОПИРАН УВОЗ У СРБИЈУ РУСКЕ НАФТЕ ПРЕКО ЈАДРАНСКОГ НАФТОВОДА
  • Александар ВУЛИН: Боље је бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило. ЕУ још једном доказала да је клуб земаља које су имале дивизије под Стаљинградом и да је једина досљедност у њеној политици освета слободним народима

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да ЕУ, на предлог Хрватске, није увела осми пакет санкција Русији, већ први пакет санкција Србији, подмукло и ћутке.

Реагујући на инсистирање Хрватске да ЕУ, у оквиру нових санкција Русији, стопира увоз руске нафте у Србију преко Јадранског нафтовода /Јанаф/, Вулин је истакао да ће Србија у блиској будућности морати да размисли о изградњи нафтовода у партнерству са другим земљама.

Он је навео да је сада Србија присиљена да купује скупљу ирачку нафту и да тако губи стотине милиона евра које је могла корисније да употријеби, пренијели су београдски медији.

Вулин је истакао да је боље бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило, те додао да је ЕУ још једном доказала да је клуб земаља које су имале дивизије под Стаљинградом и да је једина досљедност у њеној политици освета слободним народима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар