РС и матица

Вулин: Инцков „закон“ се појавио да би Срби били спречени да говоре истину о Сребреници

НАГЛАСИО ДА СЕ ЛИДЕР СНС МОЖЕ НЕ КАНДИДОВАТИ ЈЕДИНО ПОД ПРИТИСКОМ ЗАПАДА
  • „Ако се Вучић не кандидује за председника Србије – ја ћу, СНС нема бољег од мене… Нас двојица смо саборци. Ако Српска напредна странка неће да се бори, онда ће Покрет социјалиста. Имају бољег од мене, то је Александар Вучић, али немају другог бољег од мене, према томе, или ће он да се кандидује, или ћу ја
  • Сад још хоће да хапсе Додика или сваког Србина који мисли својом главом. Онда правите од Босне тамницу народа. Неће Бошњаци због овог закона бити срећнији, он само прети миру и њиховим животима
  • Оптужница против припадника групе Вељка Беливука сигруно ће бити проширена и верујем да ће већина осумњичених добити казну доживотног затвора

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин оцијенио је данас да је једини разлог да се предсједник Србије Александар Вучић не кандидује на предсједничким изборима притисак земаља запада.

Вулин је за ТВ Прва казао да ће се он лично кандидовати за предсједника уколико то Вучић не уради.

Нас двојица смо саборци. Ако Српска напредна странка неће да се бори, онда ће Покрет социјалиста. Имају бољег од мене, то је Александар Вучић, али немају другог бољег од мене, према томе, или ће он да се кандидује, или ћу ја“, рекао је он.

Вулин: Већина Беливукове групе добиће доживотни затвор

Министар Александар Вулин изјавио је да ће оптужница против припадника групе Вељка Беливука „сигруно“ бити проширена и да ће већина осумњичених добити казну доживотног затвора.

То нема никакве везе са Партизаном и навијачима, то су кољачи и убице. Ми (полиција) контролом и присуством на стадиону не смемо да дозволимо да се они поистовете са навијачима“, рекао је он на ТВ Прва и додао да родитељи не смију да допусте да им полиција васпитава дјецу.

Вељко Беливук (Фото: ATA images)

Вулин је истакао да је услов за побољшање ситуације на утакмицама поштовање закона и индивидуална одговорност.

Србија има законе и они морају да се поштују, али мора да постоји и индивидуална одговорност, нема `они су навијачи`, јер свако од њих има име и презиме. Нема навијачи су скандирали `жута кућа`, него ко је то почео, најважније је знати ко је тај који је нешто лоше урадио“, рекао је он.     

Инцков закон донет да би се Срби спријечили да говоре истину о Сребреници

Министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио је да „закон високог представника у БиХ Валентина Инцка није донијет да би се донела истина о геноциду у Сребреници, већ да би се спријечило да Срби говоре истину о Сребреници.

То је Инцкова освета, јер се свети народу који га није волео, а није ни он њих“, рекао је он за ТВ Прва.

Такође је рекао да могућност хапшења српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика због негирања геноцида „није начин да се сачува мир у региону“.

Милорад Додик

Сад хоће да хапсе Додика или сваког Србина који мисли својом главом. Онда правите од Босне тамницу народа. Неће Бошњаци због овог закона бити срећнији, он само прети миру и њиховим животима“, рекао је он.

Србија је за Авганистанце успутна тачка, крајњи циљ им је Западна Европа

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да „ниједан Авганистанац“ не жели да остане у Србији, јер је она за њих „успутна тачка“, а циљ је Западна Европа.

Вулин је рекао на ТВ Прва да је у Србији тренутно око 5.000 људи из Авганистана, Сирије и других земаља.

Ситуација у Авганистану неће утицати на то да у нашу земљу дођу стотине или десетине хиљада људи. То је далека земља, не могу тек тако да стигну, потребно је време, није то тако једноставно“, рекао је он.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар