РС и матица

Вулин: Од Србије траже да за неизвесно чланство у ЕУ призна Косово*, напусти Српску и уведе санкције Русији

„ТО ЈЕ ИСТО ШТО И ТРАЖИТИ ОД ЖРТВЕ ПЉАЧКЕ ДА БУДЕ НА СТРАНИ ПЉАЧКАША“
  • „Као што нема руске пропаганде, тако у Србији нема ни антируске хистерије, али има достојанствене самосталне политике, оног што ЕУ не воли, па зато пријети Србији да ће њена слобода избора бити кажњена“

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин сматра да за све већу непопуларност ЕУ у Србији нису криве „лажне вијести“, већ су заслужне праве информације о политици условљавања, уцјењивања и пријетње ЕУ Београду.

– Тражити од Србије да за идеју о неизвјесном чланству призна такозвано Косово, напусти Републику Српску и уведе санкције Русији, а очекивати да се са тиме Србија и њени грађани сложе је као очекивати да жртва пљачке буде на страни пљачкаша, могуће је, али се такав поремећај лијечи – указао је Вулин.

Он је нагласио да ЕУ за своје промашаје и грешке не Балкану може да криви само себе, а не наводну руску пропаганду које у Србији сигурно нема, саопштено је из МУП-а Србије.

– Као што нема руске пропаганде, тако у Србији нема ни антируске хистерије, али има достојанствене самосталне политике, оног што ЕУ не воли, па зато пријети Србији да ће њена „слобода избора“ бити кажњена – изјавио је Вулин, реагујући на нове уцјене и пријетње Србији од ЕУ и европосланика.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар