Вијести РС и матица

Вулин: Одакле Загребу идеја да бих ја дошао у Јасеновац у време док је тамо Пленковићева влада?

ДОШАО ЈА ИЛИ НЕ ДОШАО – ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА СЕ У ЈАСЕНОВАЦ ВРАТИЛО `ЗА ДОМ СПРЕМНИ`

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин поручио је данас, дошао он у Јасеновац или не, да ће истина о том логору остати неупитна.

„Не знам одакле министрима хрватске Владе идеја да бих ја дошао у Јасеновац у време када хрватска Влада полаже венце у Јасеновцу“, изјавио је Вулин Танјугу, коментаришући полемику шефице хрватске дипломатије и медија о томе да ли ће присуствовати сутрашњој комеморацији у Јасеновцу.

„Дошао ја или не, истина о Јасеновцу и јасеновачком геноциду ће остати. И истина да се у Јасеновац вратила табла са ознаком `За дом спремни`, истина о геноциду и убиствима Срба, Јевреја и Рома ће остати, и нико због мог доласка или недоласка неће моћи да каже да те истине нема“, изјавио је министар Вулин.

Он је указао да на тај дан, када то чини хрватска Влада, тамо неће бити ни једног Србина, Јеврејина, Рома, зато што сва српска, јеврејска и ромска удружења протестују због политике некажњеног повратка усташтва у Хрватску.

„Наравно да на тај дан ја не бих био у Јасеновцу. Да ли ћу доћи у Млаку, у обновљену српску цркву, тамо где се налазе Срби, тамо где се налазе потомци жртава Јасеновца, одлучићу ја и о томе може да одлучи врховни командант Војске Републике Србије, господин Александар Вучић, а никако о томе не могу да одлуче хрватски министри“, истакао је Вулин.

(Танјуг)

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар