РС и матица

Вулин: Оно што Кличко признаје Албанцима у Србији мора да призна и Русима у Украјини

ГРАДОНАЧЕЛНИКУ КИЈЕВА ПОРУЧИО: КиМ ЈЕ ДЕО СРБИЈЕ – НИСМО МОГЛИ ОКУПИРАТИ СВОЈУ ЗЕМЉУ
  • „Ако Кличко тврди, навео је Вулин, да су Албанци били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и „српског окупатора“, онда су и Руси у Донбасу такође „окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора“

ДА градоначелник Кијева Виталиј Кличко било шта зна о историји, знао би да су Косово и Метохија дио Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

„Онај ко пореди Донбас и Космет мора бити спреман да у поређењу иде до краја“, рекао је Вулин поводом изјаве бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева да се „Украјинци боре против руског режима који покушава да окупира њихову земљу, као што су се Албанци некада борили против српског окупатора“.

Ако Кличко тврди, навео је Вулин, да су Албанци били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и „српског окупатора“, онда су и Руси у Донбасу такође „окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора“, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Оно што Кличко признаје Албанцима у Србији мораће, сматра Вулин, да призна и Русима у Украјини.

„Они који се заклињу у принцип неповредивости територијалног интегритета морају своје уверење да докажу најпре на Србији. Србија је доказала да поштује међународно право, штета што то и други не могу да кажу за себе“, поручио је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар