РС и матица

Вулин: Вучић и чланови његове породице илегално су прислушкивани 1.572 пута

ВУЧИЋ: ОД СРБИЈЕ ЦЕЛА ЗАПАДНА ХЕМИСФЕРА ОЧЕКУЈЕ ДА ПРИЗНА НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА

Фото: Танјуг/Раде Прелић

  • Александар ВУЧИЋ после седнице Савета за националну безбедност: Водила се истрага за три, сада већ за четири (криминалне групе), а има нових сазнања и о другим убиствима и несталима. У року од 72 сата биће нових сазнања, јер су позајмљене справе којима се откривају нови докази. Код припадника најпознатије групе уз помоћ тих справа дошло се до сазнања о којима није могло ни да се сања
  • Александар ВУЛИН: Сви контакти су бележени као илегални и као такви били евидентирани без правног основа, полицијског резона, транскрипт разговора био је скидан ‘на бело’ и ношен појединим високим функционерима у МУП који је завршио свој посао. Известан број припадника стављен је на полиграф и сви су пали на питањима која се односе на нелегално прислушкивање председника
  • „Желим да кажем, нагласио је Вучић, да ћемо ми штитити националне интересе и чувати оно што неодговорном политиком претходних година није изгубљено. Српска страна ће инсистирати гласније и јасније него до сада на спровођењу Бриселског споразума у потпуности и на формирању Заједнице српских општина

ОДГОВОР државе биће немилосрдан против криминалних група у складу са законом и уставом, правдом, моралом и потребама грађана Србије, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

Он је изјавио да је Србија успјела да се у посљедњем периоду обрачуна са неколико криминалних група, које су починиле бројна убиства.

Водила се истрага за три, сада већ за четири, а има нових сазнања и о другим убиствима и несталима, рекао је Вучић послије седнице Савета за националну безбедност, преноси Танјуг.

Он је навео да ће у року од 72 сата бити нових сазнања, јер су позајмљене справе којима се откривају нови докази.

Навео је да су код припадника најпознатије групе успјели да уз помоћ тих справа дођу до сазнања о којима није могло ни да се сања.

Припадници групе о којој се говори имали су фотографије и обиљежена лица у БИА и МУП-у, који су им били непријатељи и „прогонитељи”.

Међу тим људима, како је прецизирао, није нико од челника МУП-а, већ оперативци који су директно успјели да их ухвате и ти људи су јунаци, јер су ризиковали у правом смислу ријечи животе.

Вучић је рекао да има млађих криминалних група које желе да наставе криминалне дејлатности, али је поручио да ће убрзо бити растурене и иза решетака.

„Избројани су дани на слободи свима који мисле да је време да наставе „славна дела претходника” и да трују децу наркотицима, ликвидирају супарнике на монструозан начин”, поручио је он.

Напоменуо је да су неки од њихових припадника већ иза решетака три, четири мјесеца, и захвалио грађанима који су вјеровали у државу да ће бити јача од свих криминалних група на нашем подручју, као и припадницима МУП-у, БИА.

Наставак дијалога Београда и Приштине у мају

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, послије сједнице Савета за националну безбедност, да би дијалог Београда и Приштине требало да буде настављен почетком маја, али да се од Србије „на целој западној хемисфери” очекује да прихвати независност Косова.

„Желим само да кажем да ћемо ми штитити националне интересе и чувати оно што неодговорном политиком претходних година није изгубљено”, рекао је Вучић, пренела је Бета.

Он је рекао да ће српска страна инсистирати „гласније и јасније” него до сада на спровођењу Бриселског споразума у потпуности и на формирању Заједнице српских општина.

Најавио је да ће бити донијете одређене мјере којима би требало да буде побољшан положај људи прије свега у Косовском Поморављу, централном Косову и метохијским мјестима.

Стиже најмање милион и по вакцина у априлу, наручено 14,8 милиона

Србија је до сада наручила укупно 14.832. 200 вакцина, изјавио је вечерас предсједник Александар Вучић и најавио да ће још најмање 1,5 милиона вакцина стићи у априлу.

Позвао је грађане да се у што већој мјери вакцинишу, а нарочите оне старије од 75 година, јер су најугроженији.

„Имамо и имаћемо вакцине, молим вас као Бога да се вакцинишете”, поручио је Вучић, пренео је Танјуг.

Каже да је тренутно набављено 2,62 милиона вакцина.

Вучић је истакао да је поражавајућа ситуација по броју вакцинисаних у срединама где су грађани сиромашнији, као на примјер у општинама Тутин, Жагубица, Бабушница и да ће, када број вакцинисаних пређе милион ићи у Мерошину или Жагубицу да се вакцинише и тако лично да тим људима пример.

Вулин: Ово што се десило не сме више никада никоме да се деси у Србији

ПРЕДСЈЕДНИК Александар Вучић и чланови његове породице прислушкивани су 1.572 пута, илегално и без правног основа, саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Вулин је, послије сједнице Савета за националну безбједност, рекао да је то утврђено у коначној истрази, и све у вези с тим је предато тужилаштву.

„Дошли смо до неспорних доказа да је према председнику и његовој породици било прислушкивано 1.572 телефонских контаката. Сви контакти су бележени као илегални и као такви били евидентирани без правног основа, полицијског резона, транскрипт разговора био је скидан ‘на бело’ и ношен појединим високим функционерима у МУП-у”, рекао је Вулин, пренео је Танјуг.

Осим кршења људских права, предсједника Вучића и чланове његове породице, брата Андреја, оца Анђелка и сина Данила грубо је прекршен систем, казао је Вулин.

Ријеч је о систему који треба да штити грађане, а не да их на било који начин доводи у позицију да се њихова приватна комуникација у којима није било инкриминишућих разговора и комуникација неовлашћено користи и ставља на увид, додао је министар.

„МУП је завршио свој посао, извесни број припадника стављен је на полиграф и сви су пали на питањима која се односе на нелегално прислушкивање председника”, рекао је Вулин.

Очекује се, додао је, да Тужилаштво формулише квалификацију дјела и да се заврши пред правосудним органима.

„Ово што се десило не сме више никада никоме да се деси у Србији”, поручио је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар