Главно РС и матица

Вулину није дозвољена посјета Клиничко- болничком центру Косовске Митровице

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ: „ЈОШ ЈЕДНОМ СЕ ПОКАЗАЛО ДА РАМУШ ХАРАДИНАЈ ЛАЖЕ“
  • Поред министра одбране Србије, у делегацији је требало да буду начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА – начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лијечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић

МИНИСТРУ одбране Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и Војног здравства није дозвољено да посјете Клиничко-болнички центар Косовске Митровице, саопштено је из његовог кабинета.

Како наводе, делегација Министарства одбране и Војног здравства није добила дозволу да посјети КБЦ Косовска Митровица и поред тога што је прошле недјеље Рамуш Харадинај предсједници Владе Србије рекао да је лажна вијест да је Приштина свим српским званичницима ускратила дозволу за посјете тзв. Косова.

У одговору који је стигао из Приштине наводи се само да нису у могућности да позитивно одговоре на захтјев“.

Још једном се показало да Рамуш Харадинај лаже“, наведено је у саопштењу.

Приштина је, наводи се, још једном прекршила Бриселски споразум, а овога пута су се на листи званичника који не могу на КиМ, поред министра Вулина, нашли и љекари.

Из министарства наводе да је планирана посјета имала искључиво хуманитарни карактер и да су представници министарства и ВМА са челницима КБЦ Косовска Митровица намјеравали да разговарају о унапрјеђењу сарадње коју та институција посљедњих шест година има са ВМА и даљој помоћи том медицинском центру у коме се лијече и Срби и Албанци са КиМ.

У делегацији су били министар Вулин, начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА – начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лијечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар