РС и матица

Здружена тактичка војна вежба с бојевим гађањем „Бегеј 2019”

УЧЕСТВОВАЛО 900 ВОЈНИКА, 31 ВОЈНО ПЛОВИЛО, 13 БОРБЕНИХ АВИОНА...
  • Приказани убацивање извиђачке групе у борбени распоред непријатеља и специјални десант у дубину распореда непријатеља, полагање речне минске препреке и спречавање напада непријатељских ратних бродова противбродским дејствима, ваздухоплови у припремама напада и ваздухопловна подршка
  • Уследили артиљеријска припрему напада, речни десант, попречно превожење борбене технике преко реке и увођење у борбу, напад на командни брод непријатеља, разминирање пловног пута, бродска, противбродска и пешадијска дејства на циљеве на копну и води и формирање понтонског моста и прелаз борбене групе преко моста

ЗДРУЖЕНА тактичка вежба с бојевим гађањем „Бегеј 2019” почела је данас на привременом полигону „Тител” у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Централне војне комисије Кине, генерала Џанга Јуосјаоа.

У вежби учествује више од 900 припадника јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и против-ваздухопловне одбране и Специјалне бригаде.

Укупно је ангажовано 228 средстава, и то 33 борбена возила, 31 пловни објекат, 13 ваздухоплова, 62 неборбена возила и 89 инжењерских средстава.

Тема вежбе је приказати борбену групу у нападу са насилним преласком реке, а циљ вежбе је да се покажу снага за командовање и обученост потчињених јединица борбене групе у припреми, организовању и извођењу борбене операције.

Вежба се изводи у неколико фаза, а, између осталог, биће реализовано убацивање извиђачке групе у борбени распоред непријатеља и специјални десант у дубину распореда непријатеља, полагање речне минске препреке и спречавање напада непријатељских ратних бродова противбродским дејствима, ваздухоплови на припремама напада и ваздухопловна подршка.

Затим, учесници ће приказати артиљеријску припрему напада, речни десант, попречно превожење борбене технике преко реке и увођење у борбу, напад на командни брод непријатеља, разминирање пловног пута, бродска, противбродска и пешадијска дејства на циљеве на копну и води и формирање понтонског моста и прелаз борбене групе преко моста.

Руководилац вежбе је заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, а командант борбене групе је начелник штаба прве бригаде Копнене војске пуковник Драган Радаковић.

Вежбу са обале прате и грађани тог дела Војводине.

Уочи почетка, приређен је свечани дочек за председника Србије, а вежби присуствују и министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, генерални секретар председника Никола Селаковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Потписан Споразум о примопредаји кинеске опреме Србији

Споразум о примопредаји опреме коју је Кина донирала Војсци Србије потписан је данас у Тителу, у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Централне војне комисије Кине, генерала Џанга Јуосјаоа.

Споразум су потписали начелник управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић и начелник Канцеларије за међународну војну сарадњу Централног војног комитета генерал мајор Ци Гуовеи.

Документ је потписан, како преноси Танјуг, након реализације војне вежбе „Бегеј 2019” у Тителу.

http://fakti.org/serbian-point/zdruzena-takticka-vojna-vezba-sa-bojevim-gadjanjem-begej-2019

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар