Вијести РС и матица

Зукорлић тврди да су његове изјаве које Додик критикује – непостојеће

ТВРДИ И ДА НЕ КРИТИКУЈЕ ВУЧИЋА А ДА ВОДИ ПОЛИТИКУ ДИЈАЛОГА И ПОМИРЕЊА

Муамер Зукорлић

  • Изјавио: „Више година нисам третирао тему признања или непризнања Косова нити коментарисао изјаве чланова Предсједништва Комшића и Џаферовића на ту тему

ПОСЛАНИК и лидер Странке правде и помирења Муамер Зукорлић је, коментаришући изјаву српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, да је помијешао приоритете и да даје за право хрватском и бошњачком члану Жељку Комшићу и Шефику Џаферовићу када је реч о признавању косовске независности, казао да је све то „измишљотина и лаж“.

– Све то што је Додик казао наводно ме цитирајући је обична измишљотина и лаж. Више година нисам третирао тему признања или непризнања Косова нити коментарисао изјаве чланова Предсједништва Комшића и Џаферовића на ту тему – рекао је Зукорлић у изјави за Танјуг.

Зукорлић каже да му није јасно зашто би се један политичар усудио да потпуно измисли његове изјаве и наводи да треба питати Додика гдје је чуо или прочитао те његове, како каже, наводне изјаве на које реагује.

– Ово ми изгледа као намјерно пласирање лажи очекујући да ће број оних који ће прочитати ту лаж бити већи од броја оних који ће прочитати или чути деманти – навео је Зукорлић.

И дио изјаве Додика која се односи на критику Србије и предсједника Александра Вучића је, тврди Зукорлић, такође „тенденциозна измишљотина“ очито са, како наводи, намјером да се „покуша офлекати његова конструктивна политика дијалога и помирења“ коју већ пет година заступа у Народној скупштини Србије и свим другим приликама јавне комуникације.

– Очито је да Додику недостаје екстремна политика од Бошњака Санџака како би оправдао своју екстремну политику у Босни – навео је Зукорлић.

Додик је раније данас изјавио да је Зукорлић „помијешао приоритете коментаришући да са правом хрватски и бошњачки члан Предсједништва БиХ признају отцјепљење Косова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету“.

Оцјењујући Зукорлићеве изјаве као „подмукле“, Додик је, између осталог, рекао и да Зукорлић „покушава да критикује Србију и предсједника Вучића“, као и да настоји да перманентно одржава тензије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар