Одабрано РС и матица

Звона цркава на сјеверу КиМ подржала захтјеве женских протеста против Куртијевог терора

БРАЋУ И СЕСТРЕ НА СЈЕВЕРУ КОСОВА ПОДРЖАЛИ И ОКУПЉЕНИ НА ПРОТЕСТУ У ГРАЧАНИЦИ
  • У сјеверном дијелу Косовске Митровице протест одржан под називом „Мајке Космета против Куртијевог гета“ у којем је учествовало око 3.000 жена са Косова и Метохије
  • Окупљени у Штрпццу су носили транспаренте са порукама „Вучићу, чувај Србе и мир“, „Подршка нашој браћи са сјевера“, „Стоп насиљу над Србима“, „Слобода за нашу браћу“, „Ми само желимо мир“

У ВИШЕ градова на Косову и Метохији су одржани протести због тренутне кризе на сјеверу КиМ изазване потезима Приштине. Највећи протест одржан је у Косовској Митровици на којем се окупило неколико хиљада жена које су поручиле да неће трпјети Куртијев терор.

Протести су завршени без инцидената.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице протест је одржан под називом „Мајке Космета против Куртијевог гета“ у којем је учествовало око 3.000 жена са Косова и Метохије.

Поручено је да им је доста терора Аљбина Куртија и да желе мир и стабилност.

У тренутку када су мајке кренуле у шетњу и молебан улицама сјеверног дијела Косовске Митровице, огласила су се црквена звона храмова и цркава на сјеверу покрајине, у знак подршке њиховој борби за мир, будућност, сигурност, останак и опстанак Срба и српских породица на Косову и Метохији.

Гордана Савић, која 30 година ради у Клиничком центру Косовска Митровица, указала је на то се данас свуда у свијету, па и у Србији, прославља Међународни дан хуманости, а оне су окупљене у великом броју да кажу да им је доста Куртијевог терора, да неће да га трпе.

Упитала је да ли је хумано то што пријете српским љекарима да ће да их хапсе и то зато што су хтјели да вакцинишу против вируса корона.

Велики број мјештана Штрпца окупио се данас у том мјесту како би изразили незадовољство због, како је са скупа поручено, репресије коју константно трпе од стране приштинских власти која има за циљ исељавање Срба, као и због цјелокупне ситуације на сјеверу Косова и Метохије.

Окупљени су носили транспаренте са порукама „Вучићу, чувај Србе и мир“, „Подршка нашој браћи са сјевера“, „Стоп насиљу над Србима“, „Слобода за нашу браћу“, „Ми само желимо мир“, преноси Косово онлајн.

Градоначелник општине Штрпце Далибор Јевтић је поручио на скупу да Срби више неће трпјети никакав вид насиља.

Срби централног Косова у Грачаници: Чврста подршка браћи и сестрама на сјеверу

Срби који живе на централном Косову испред Дома културе у Грачаници одржали су скуп подршке Србима са сјевера Косова, са кога је поручено да српски народ на овим просторима никада није био уједињенији.

Скупу је присуствовало неколико хиљада људи, који су носили српске заставе и транспарент „Срби са Косова и Метохије“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар