Вијести Скупштина РС

Чубриловић гласао у Генералном конзулату Србије у Бањалуци

„ЖЕЛИМО САДАШЊЕ ОДНОСЕ И ПОСЛИЈЕ ФОРМИРАЊА НОВЕ ВЛАСТИ У СРБИЈИ“
  • Предсједник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Држава Србија стоји иза Републике Српске и БиХ, па БиХ као земља може имати бенефите од просперитетне Србије и стабилне власти у тој држави

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић гласао је данас у Бањалуци за изборе у Србији и изразио очекивање да ће протећи у демократској атмосфери.

Чубриловић је рекао да је на бирачком мјесту у Генералном конзулату Србије искористио своје грађанско право и грађанску дужност за гласање и додао да је држављанин Србије више од 20 година.

Он сматра да бојкот избора у Србији неких политичких субјеката није начин да се политички манифестује воља грађана.

„Шта би значило када би сви бојкотовали изборе и куда би то водило? Мислим да су избори мјесто и начин како да се осваја воља грађана, без обзира шта ми о томе мислили, са којим степеном задовољства или незадовољства послије свих избора“, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је истакао да су односи Српске и Србије на завидном нивоу и да је за пожељети да се таква сарадња настави и да и послије избора и формирања нове власти у Србији односи остану на том нивоу.

Он је оцијенио да држава Србија стоји иза Републике Српске и БиХ, те да БиХ као земља може имати бенефите од просперитетне Србије и стабилне власти у тој држави.

„Надам се да ће нова власт у Србији бити исто тако наклоњена БиХ и Српској и да ће добросусједски односи и даље ићи узлазном линијом“, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Конзул Србије и предсједник бирачког одбора на данашњим изборима Весна Маринковић рекла је да је излазност бирача у Бањалуци до 10.00 часова износила 20,33 одсто.

Она је навела да је у Генералном конзулату Србије у Бањалуци 1.022 уписаних бирача.

Маринковићева је нагласила да су на овом бирачком мјесту предузете све превентивне мјере када је ријеч о заштити од вируса корона.

У Србији се данас одржавају парламентарни, покрајински и локални избори. Право гласа има 6.584.376 бирача, који ће своје право моћи да остваре на 8.385 бирачких мјеста.

Бирачка мјеста отворена су јутрос у 7.00 часова, а грађани своју дужност моћи ће да обаве вечерас до 20.00 часова.

Гласање је организовано и на више од 40 бирачких мјеста ван Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар