Главно Скупштина РС

Чубриловић: Инцко тражењем промјене имена Републике Српске само урушава своју позицију

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ РС ПОДСЈЕТИО ДА ТО НИЈЕ У ЊЕГОВОЈ ВЛАСТИ И ДА ЈЕ УТВРЂЕНО У ДЕЈТОНУ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је РС потврђена Дејтонским споразумом и да је њен назив дефинисан, а да високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавама да треба промијенити њен назив урушава своју позицију јер то питање није у његовој надлежности.

„Мислим да то није његова надлежност. Српска је у Дејтону потврђена, њен назив је дефинисан. Наши грађани могу да буду потпуно мирни, а ја вјерујем да ће господин Инцко престати на тај начин да коментарише ствари које на никакав начин не иритирају његову позицију“, рекао је Чубриловић вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је истакао да се високом представнику у БиХ не може помоћи ако има такав став о Српској.

На констатацију да се овај Инцков став подудара са приједлозима бошњачких политичара Хариса Силајџића и Бакира Изетбеговића да назив Република Српска треба промијенити у „Република Срба, Бошњака и Хрвата“, Чубриловић је оцијенио:

„Уклапати се у ставове једне групације у БиХ, високом представнику то не иде у прилог. Вјерујем да ће он сам да уочи своје грешке и да се то неће понављати“, додао је Чубриловић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар