Вијести Скупштина РС

Чубриловић: Не криминализујте, не политизујте – нема паравојних формација

ИВАНИЋ: НИСАМ УПОЗНАТ СА ОНИМ ШТО ЈЕ МЕКТИЋ ИЗНОСИО – ТРАЖИО САМ НАПИСМЕНО...

Младен Иванић и Недељко Чубриловић

МЛАДЕН Иванић, члан Предсједништва БиХ казао је да није упознат са чињеницама које је износио Мектић, те да очекује да му се информације доставе написмено како би могао да даје коментаре те врсте.

„Генерално, мени се не свиђају фотографије које сам видио. Оне су довољно упозоравајуће, али видјећемо шта ће о овоме званично у писаном документу рећи институције па ћу онда коментарисати“, рекао је Иванић.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске рекао је да се питање припадника „Србске части“ исполитизовало на начин који није примјерен ни тренутку ни људима на које се то односи.

„Понедјељак сам искористио да се упознам ко је то боравио у Народној скупштини. Тај догађај на који се Мектић позива десио се почетком децембра, мислим 10. децембра. Од тада па до данас, односно уназад неколико дана нико није реаговао на те ствари, и очито некоме је требао неки догађај, некоме је нешто засметало и онда су почели да врше политизацију. Те квалификације једноставно не стоје. Нема никаквих војних, ни никаквих паравојних формација, никаквих униформисаних људи. Они нису били гости Народне скупштине“, рекао је Чубриловић.

Тврди да су они били гости једног удружења које се уредно обратило Народној скупштини и генерални секретар Народне скупштине је уредно одобрио боравак тим људима и да су као гости ту боравили.

„Немојте да криминализујемо оно што не треба да се криминализује, немојте да измишљамо проблем тамо гдје га нема. Имамо сувише проблема у овој држави које треба да рјешавамо на адекватан начин и да се сви одговорније односимо према томе. Свађа међу народима, међу политичким партијама, унутар политичких партија неће ништа добро донијети“, рекао је Чубриловић.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ivanic-i-Cubrilovic-negirali-Mekticeve-izjave-o-paravojnim-formacijama/460570

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар