Скупштина РС

Додик: Ђукановићу не треба да дамо политичку позорницу у Сарајеву док он удара на имовину СПЦ

НА ПОСЕБНОЈ СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ГЛАСАЋЕ СЕ И О ФРОНТЕКСУ НА ГРАНИЦИ СА ХРВАТСКОМ
  • Моја жеља је била да се посјета предсједника Црне Горе одгоди. Не вјерујем да постоји православац Србин који нема обавезу да поштује снагу и молитвени карактер литија које се одржавају и од Требиња до Бањалуке

МИЛОРАД Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је против посјете Мила Ђукановића, предсједника Црне Горе БиХ, гласао, између осталог и због закључака Народне скупштине Републике Српске који српске представнике у институцијама БиХ обавезује да не учествују у доношењу одлука док се не усвоји Закон о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставни суд БиХ.

Додик је на посебној сједници НС РС која се односи на изјаве српског члана Предсједништва БиХ о штетности посјете предсједника Црне Горе и распоређивању Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ, рекао и то да би против посјете Ђукановића био и да није било тих закључака.

Он је истакао да Ђукановићу не треба дати политичку позорницу у Сарајеву са би евентуално говорио о ситуацији у Црној Гори, и закону којим се атакује на имовину Српске православне цркве.

„Моја жеља је била да се посјета предсједника Црне Горе одгоди. Не вјерујем да постоји православац Србин који нема обавезу да поштује снагу и молитвени карактер литија које се одржавају и од Требиња до Бањалуке“, рекао је Додик истичући да посјета треба да се одложи до смиривања стања у Црној Гори.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар