Скупштина РС

Кћерка Радована Караџића: Престаните већ једном са злоупотребама имена мог оца

СОЊА КАРАЏИЋ-ЈОВИЧЕВИЋ: НАДАМ СЕ ДА ЋЕ УКЛАЊАЊЕ ТАБЛЕ НА ПАЛАМА СТАВИТИ ТАЧКУ НА ЗЛОУПОТРЕБЕ

Фото: Мондо/Ведран Шевчук

  • Цијела политичка и академска заједница је пристала на постављање те табле. Од тада смо на мети увреда. Политички је наивно и кратковидо вјеровати – нагласила је Караџић-Јовичевић – да је та табла стварни разлог политичких дешавања, она је само средство

КРАЈЊЕ је вријеме да се престане злоупотребљавати име мог оца, рекла је Соња КараџићЈовичевић, кћерка Радована Караџића новинарима у Бањалуци.

Додала је да је невјероватно да се након пет година од постављања табле са именом Радована Караџића на Палама и даље води спор око тога.

Цијела политичка и академска заједница је пристала на постављање те табле. Од тада смо на мети увреда, казала је КараџићЈовичевић.

Политички је наивно и кратковидо вјеровати да је та табла стварни разлог политичких дешавања, она је само средство“, казала је она.

Додала је да ако се та табла користи на овај начин онда треба да буде уклоњена.

Надам се да ће уклањањем табле бити стављена тачка на даље злоупотребе имена мога оца и моје породице“, рекла је ћерка првог предсједника РС.

Само имам за циљ да у име свога оца и породице кажем: доста злоупотребљавања имена мога оца у политичким превирањима“, навела је она.

КараџићЈовичић каже да данас пред медијима представља само своју породицу, те да се прије обраћања медијима  у Бањалуци није консултовала са Додиком.

Ако та плоча не буде уклоњена до маја 2021. године, ја ћу тражити да Додик не може путовати у земље Европске уније“, рекао је Инцко раније.

Студенски дом „Радован Караџић“ на Палама отворен је прије четири године.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је у свом редовном извјештају Савјету безбедности УН о стању у БиХ највише критиковао српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика, рекао је да му оставља рок од шест мјесеци да уклони плочу са Студентског дома у Палама који је назван по првом предсједнику РС Радовану Караџићу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар