Скупштина РС

Шулић: Представницима ОХР нисам дозволио да присуствују посебној сједници НС РС

„НИСУ НАМ ПОСЛАЛИ НИ МОЛБУ НИ ЗАХТЈЕВ ВЕЋ – ОБАВЈЕШТЕЊЕ“
  • Предсједавајући Народне скупштине РС Денис ШУЛИЋ: „С обзиром на чињеницу да у БиХ не постоји високи представник па самим тим ни његова канцеларија не видим било какав основ за њихово присуство посебној сједници. А представницима Канцеларије Европске уније дозвољено је присуство сједници. Обратили су се Народној скупштини, уз пуно уважавање, молбом да присуствују сједници и ми смо им то дозволили. Република Српска уважава Европску унију и спремна је на разговор са свима који уважавају Републику Српску

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да представницима Канцеларије високог представника (ОХР) није дозволио да присуствују сутрашњој посебној сједници Скупштине о враћању надлежности одузетих Републици Српској.

– Канцеларија ОХР-а послала је служби Народне скупштине обавјештење да ће њихов представник присуствовати сједници. Напомињем да то није био ни захтјев, ни молба, већ обавјештење. Као предсједавајући, обавијестио сам их да им то није дозвољено – рекао је Шулић.

Он напомиње да је за њега недопустиво да ОХР или било која друга канцеларија на овај начин комуницира са Народном скупштином.

– С обзиром на чињеницу да у БиХ не постоји високи представник па самим тим ни његова канцеларија не видим било какав основ за њихово присуство посебној сједници. Осим тога, само обраћање Народној скупштини у императиву је нешто што не могу прихватити – рекао је Шулић, преноси РТРС.

Предсједавајући Народне скупштине је истакао да је представницима Канцеларије Европске уније дозвољено присуство сједници.

– Представници Канцеларије Европске уније су се обратили Народној скупштини, уз пуно уважавање, молбом да присуствују сједници и ми смо им то дозволили. Република Српска уважава Европску унију и спремна је на разговор са свима који уважавају Републику Српску. Драго ми је што ће представници Канцеларије Европске уније моћи да присуствују овој важној сједници – нагласио је Шулић.

Рекао је и да ће медији из Републике Српске директно преносити сједницу и да запосленици бивше канцеларије високог представника могу, као и сви остали грађани, на тај начин пратити пренос рада скупштине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар