Странке

Бјелица: Мектић је изјавом о НАТО само потврдио да је залутао у СДС

МИНИСТАР БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ РЕКАО ДА БИ ВОЛИО ДА СРБИЈА И РС БУДУ ЧЛАНИЦЕ ЗАПАДНЕ ВОЈНЕ АЛИЈАНСЕ
  • Потпредсједник СДС Милован БЈЕЛИЦА: „Зашто нема реакције предсједника СДС-а Вукоте Говедарице на овакве иступе у јавности, посебно у федералним медијима?“
  • „Каква је то изјава да је резервни састав започео рат? Говедарица је за много блаже прекршаје, па и за одлуке око којих није било јединственог става Главног одбора и органа странке, правио чистке и тренирао страначку дисциплину. Међутим, сада када човјек који губи све компасе и који се више понаша као ријалити звијезда него као један политичар па још и министар, предсједник државотворне странке ћути“

МИЛОВАН Бјелица, потпредсједник СДС, изјавио је Срни да је иступања појединаца против интереса странке, њених бирача и народа Републике Српске нешто што наноси немјерљиву штету и странци али, потенцијално, и Републици Српској.

„Легитимно је имати своје мишљење и износити свој став, али бити члан СДС-а и мислити и говорити онако како је за сарајевску телевизију говорио Драган Мектић јасан је показатељ да је он залутао у ову странку, да није читао ни Статут ни програм странке, али и да не поштује одлуке Главног одбора. Оне су јасно изражена војна неутралност и праћење Србије када су у питању одлуке о НАТО пакту“, истакао је Бјелица, коментаришући Мектићеву изјаву да би волио да Србија и БиХ буду чланице НАТО савеза.

Он је упитао и зашто нема реакције предсједника СДС-а Вукоте Говедарице на овакве иступе у јавности, посебно у федералним медијима када је ријеч о НАТО-у, али и резервном саставу полиције Републике Српске.

„Каква је то изјава да је резервни састав започео рат? Говедарица је за много блаже прекршаје, па и за одлуке око којих није било јединственог става Главног одбора и органа странке, правио чистке и тренирао страначку дисциплину. Међутим, сада када човјек који губи све компасе и који се више понаша као ријалити звијезда него као један политичар па још и министар, предсједник државотворне странке ћути“, истакао је Бјелица.

Умјесто да СДС конструктивно критикује приједлоге законских рјешења у Републици Српској, да изврши сопствену консолидацију, каже Бјелица, странка и даље мора да враћа појединце на демократски и патриотски курс.

„Невјероватно је да све ово морам да говорим и да људима који су чланови Српске демократске странке објашњавамо ове ствари. Један од закључака недавно одржаног Главног одбора странке гласи да ће СДС настојати да заустави доношење свих штетних одлука по Републику Српску. Такође, и Народна скупштина Републике Српске је донијела Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске. Овим документом је дефинисана неутралност Републике у односу на војне савезе, па самим тим и НАТО савез“, подсјетио је Бјелица.

Он је навео да је данас присуствовао састанку Комисије за истраживање посљедица НАТО бомбардовања Србије, гдје су присуствовали Даница Грујичић, Владислав Јовановић, генерал Слободан Петковић, Славко Ждрале, те љекари из Републике Српске.

„Док се боримо са тим посљедицама и огромним бројем канцерогених обољења на подручју Србије, али и Републике Српске, посебно Сарајевско-романијске регије, један министар, Србин па још члан Српске демократске странке би нас гурао и укључио у НАТО“, упозорио је Бјелица.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар