Странке

Цвијановић: Српској у овим тешким временима треба чврста рука за вођење, а то је Милорад Додик

ДОДИК: „ЈА САМ ЧОВЈЕК МИРА, НИСАМ ЧОВЈЕК РАТА – НИКАДА НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ ДА ОВАЈ НАРОД ДОЂЕ У СУКОБ“
  • Кандидат СНСД за српског члана Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ истакла да од снаге СНСД-а зависи снага Републике Српске. И додала: „Додик зна шта значи водити политичке и економске процесе, а сигурно и њему треба чврста десна рука у Сарајеву“
  • Милорад ДОДИК не предизборној трибини у Шамцу: Доћи ће и гасовод који покушавамо да ојачамо. Одлазим за Москву и прекосутра ћу да видим Путина. Завршићемо оно што смо договорили. У свим великим плановима су и општина Шамац и њени људи

ЖЕЉКА Цвијановић, кандидат СНСД за српског члана Предсједништва БиХ, рекла је да СНСД не тражи туђе, него чува надлежности Републике Српске, коју жели да јача, да у њој наставе да расту плате, пензије, подстицаји у пољопривреди, социјална давања, борачки додатак, као и пронаталитетне мјере.

Цвијановићева је на предизборној трибини у Шамцу рекла да је поносна на чињеницу што је СНСД иницирао исплату накнаде од 750 КМ за незапослене мајке четворо и више дјеце.

Она је истакла да од снаге СНСД-а зависи снага Републике Српске, којој у овим тешким временима треба чврста рука за вођење, а то је Милорад Додик.

„Додик зна шта значи водити политичке и економске процесе, а сигурно и њему треба чврста десна рука у Сарајеву“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да треба бирати добре људе у Народну скупштину Републике Српске како би имали стабилну већину, али и у Парламентарну скупштину БиХ, гдје се води борба за позицију и статус Српске.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је политика СНСД-а донијела много тога доброг у Шамац, указујући да ће у близини бити и ауто-пут, који ће допринијети развоју привреде и лакшој комуникацији са Бањалуком и Београдом.

Додик је напоменуо да је ауто-пут стигао до Добоја, као и од Раче према Бијељини, те изразио увјерење да ће у наредне четири године бити завршена комплетна траса од Добоја до Раче и да ћемо имати повезницу ауто-путем до Београда.

„Доћи ће и гасовод који покушавамо да ојачамо. Одлазим за Москву и прекосутра ћу да видим /руског предсједника Владимира/ Путина. Завршићемо оно што смо договорили. У свим великим плановима су и општина Шамац и њени људи“, рекао је Додик.

Он је истакао да је веома важно очувати стабилност и да је приступ СНСД-а значи очувати мир.

„Ја сам човјек мира, ја нисам човјек рата, никада нећу дозволити да овај народ уђе у сукоб. Увијек ћу наћи начина да то избјегнем и неће се то десити“, рекао је Додик.

Додик је навео да је у Шамцу био и када је било лако и када је било тешко, када су биле поплаве, истичући да је за санацију уложено 35 милиона.

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне Јединице два Обрен Петровић позвао је присутне да гласају за кандидате СНСД-а, те Додика и Цвијановићеву.

„Ово је јединствена прилика да гласамо за одбрану Републике Српске, да гласамо за јаку личност, а то је Милорад Додик, који ће Српску водити праведно и поштено у наредном периоду“, рекао је Петровић.

Он очекује да ће народ бити бити јединствен и сложан и да ће, заједно са Жељком Цвијановић у Сарајеву бранити интересе Републике Српске.

„Ништа на уштрб Федерације БиХ, али ћемо у Сарајеву бранити интересе свих грађана Републике Српске. Ми позивамо друге политичке партије, као што смо и у претходном периоду позивали, да заједнички бранимо Републику“, рекао је Петровић.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Стојан Маринковић позвао је грађане да изађу на изборе и дају свој глас листи СНСД-а, кандидатима за инокосне функције – Цвијановићеву и Додика.

Трибина СНСД-а одржана је у кино-сали у Шамцу, а на њој се, осим Петровића и Маринковића, представио и носилац листе за Народну скупштину из Изборне јединице шест Војин Митровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар