Странке

Додик: Ако буде посланика ДНС у скупштинској већини – биће и министара у влади

НАЈАВИО ДА ЋЕ НАЈКАСНИЈЕ 20. ОКТОБРА ПОЧЕТИ РАЗРЈЕШАВАЊЕ КАДРОВА КОЈИ ПРАВЕ ПРОБЛЕМЕ

Фото: Горан Шурлан/РАС Србија

  • „Нема опасности за рад Владе и спровођење њених политика. Закључили смо да је одлука ДНС-а исхитрена, непотребна и имајући у виду да је то одлука која је за нас јасна прихватамо њихове ставове
  • Дошле су информације да постоје монополи, да постоје бахатости, да постоји само једна фирма преко које иду све путарске набавке, да се не плаћа док се не да рекет… То је ствар надлежних органа, није моја. Али, то су неприхватљиве ствари

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, изјавио је након састанка коалиционих партнера у Бањалуци да је ДНС донио исхитрену одлуку о напуштању коалиције, али да партије из владајуће коалиције ту одлуку поштују. Он је најавио да ће најкасније у уторак почети с разрјешавањем кадрова ДНС-а који „праве проблеме“.

Разматрана је новонастала ситуација и констатовали смо да коалиција остаје јединствена и усмјерена на остваривање владиних докумената. Изражена је приврженост коалицији. Можемо да закључимо да нема опасности за рад Владе и спровођење њених политика. Закључили смо да је одлука ДНС-а исхитрена, непотребна и имајући у виду да је то одлука која је за нас јасна прихватамо њихове ставове“, рекао је Додик.

Он је додао да партије из коалиције сматрају да треба да се сачека изјашњавање градских и општинских организација ДНС-а.

Ако неко остаје с нама, наставићемо да радимо у пуном капацитету, а ако неко изађе наравно да људи и кадрови са тог поддручја, без обзира на којој функцији се налазе неће моћи да остану“, истакао је Додик.

Све наше партије се залажу за оштру борбу против криминала и корупције и оно што је урађено је дио те борбе. Биће настављена према свим кадровима па и према кадровима из СНСД-а који не раде у складу са законом. Супротстављамо се било каквим шпекулацијама око избора и тражимо од надлежних органа да спријече шпекулције, поготово куповину гласова“, истакао је предсједник СНСД-а.

Додик је оштро демантовао тврдње да је  СНСД учествовао у растурању ДНС“:

Да смо учествовали ми не бисмо ни били коалициони партнери.

Додао је да је искључиво ствар ДНС-а то што је након прошлих избора из странке изашао одређен број људи, а никако ствар СНСД.

Ми смо сматрали да и поред тога треба да останемо заједно. Међутим, од тих људи из ДНС тражило се да према људима који су раније припадали ДНС ми имамо оштру политику, да их одбацимо, што смо ми сматрали да је неприхватљиво. Као што ни сада не желимо да одбацимо било кога из ДНС ко сматра да треба да буде дио ове приче“, рекао је Додик.

Да ли ће ДНС бити у Влади зависиће – нагласио је – од  изјашњења посланичког клуба.

Имаће онолико министара у Влади колико буду дали посланика. Уколико не буде посланика, неће бити ни министара“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а каже да у ДНС-у није било озбиљне политике.

„Да је било озбиљне политике, онда када је та група шутирала новац који су скупили на некој журци то је требало тада да буде рашчишћено. Онако је та порука отишла. Они су сматрали да су довољно јаки, да могу да раде шта хоће и ево нажалост, по њих највише, ми ћемо предузети све мјере одговорности. Ја сам обавијештен од стране неке безбједносне агенције да имају много доказа и да су неки поступци у току“, навео је Додик и додао:

Дошле су информације да постоје монополи, да постоје бахатости, да постоји само једна фирма преко које иду све путарске набавке, да се не плаћа док се не да рекет… То је ствар надлежних органа, није моја. Али, то су неприхватљиве ствари. Ја не желим да будем дио те политике, ја нисам та врста приче, шта год ко причао и не могу да докажу ништа. И ови то људи неће“, рекао је Додик показујући на партнере из коалиционих странака.

Истакао је да се неће дозволити да се „таква раскалашна понашања идентификују као дио ове коалиције“.

То што су они себи умислили да је то општеприхватљиво – то ће изаћи на изборе па ћемо видјети на који начин ће дјеловати. Али не можемо да дозволимо да се идентификују такве политике и таква раскалашна понашања као дио политике ове коалиције“, рекао је.

(Извор: Независне новине)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар