Странке

Додик: Ако развојни пројекти Српске буду блокирани у Сарајеву – СНСД неће гласати за друге пројекте на нивоу БиХ

НАГЛАСИО ДА ЈЕ ДОБРА ВИЈЕСТ ШТО ЈЕ ДЕБЛОКИРАН ПРОЈЕКАТ ИСТОЧНЕ ГАСНЕ ИНТЕРКОНЕКЦИЈЕ
  • Лидер СНСД Милорад ДОДИК: Само Предсједништво БиХ у цјелини има капацитет да представља БиХ у оним питањима гдје постоји консензус: „Одбацујемо све сагласности на међународном плану које немају сагласност свих чланова Предсједништва
  • „Захваљујем се Јелени Тривић што је разбила опозициони блок и што је разбила ПДП – да не буду оно што јесу. У Српској Тривићеву не види нико као озбиљну снагу, једино што она има јесте спекулација да је неко из Србије подржава“

НА СЈЕДНИЦИ Извршног комитета СНСД-а разговарали смо о начину сарадње са партнерима на нивоу БиХ, рекао је предсједник СНСД Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Добра вијест је деблоклада пројекта изградње Источне гасне интерконекције – рекао је Додик.

Истакао је да је неприхватљиво да долази до блокаде развојних пројеката на било ком нивоу.

– Ако до тога дође, представници СНСД-а неће бити у могућности да гласају за било које друге пројекте на нивоу БиХ. За све би било боље да дође до потпуне деблокаде – поручио је Додик.

Истакао је да може доћи до блокаде у Предсједништву БиХ.

– Мораћемо наћи начин како да се даље крећемо у тој врсти приче – навео је Додик.

Додик је навео да је СНСД оцијенио да се политика у Предсједништву БиХ одвија на исти начин као и раније, односно да су видљиви појединачни наступи чланова Предсједништва.

Истакао је да само Предсједништво БиХ у цјелини има капацитет да представља БиХ у оним питањима гдје постоји консензус.

– Одбацујемо све сагласности на међународном плану које немају сагласност свих чланова Предсједништва – навео је Додик.

Додик је рекао да је СНСД задовољан остваривањем договора са партнерима на нивоу БиХ када је ријеч о кадровским питањима.

Јавно се захвалио Јелени Тривић за разбијање ПДП-а и опозиције у Републици Српској.

– Нека сви говоре шта хоће, па и губитници, никакав проблем не видим у томе. Тривићева је ирелевантна политичка фигура и ако је неко желио да помогне мени или СНСД-у, требало је да јој сугерше овакав пут – истакао је Додик.

Додик каже да је Тривићева поцијепала ПДП и све што ради је разбијање опозиције.

– Захваљујем се Јелени Тривић што је разбила опозициони блок и што је разбила ПДП – да не буду оно што јесу. У Српској Тривићеву не види нико као озбиљну снагу, једино што она има јесте спекулација да је неко из Србије подржава – истакао је Додик.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар