Странке

Додик најавио повећање пензија и плата у јавном сектору за десет одсто

ПОВОДОМ УБИСТВА РАДЕНКА БАШИЋА, ОБЕЋАО И БОЉУ СИСТЕМСКУ ЗАШТИТУ ПОЛИЦАЈАЦА
  • Милорад ДОДИК: „Наш циљ је да просјечна плата буде 600 евра. Од 1. маја биће обезбијеђено и повећање борачког додатка за десет одсто

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, након сједнице Извршног комитета странке, рекао је да је једна од тема била безбједносна ситуација у Српској.

Изразио је саучешће породици Раденка Башића, начелника сектора крим-полиције Полицијске управе Приједор, који је убијен јутрос.

Финализовали смо приједлог којим ће се приступити изради нових правила у погледу заштите полицајаца. Предложићемо НСРС измјену прописа како бисмо ојачали заштиту полицајаца и повећали казне за нападе на полицајце. Конкретно, ради се о човјеку који је штитио интересе овог народа и Републике. У току је обрачун са криминалним структурама у РС, у посљедњих пет, шест мјесеци и то ће се наставити. Нема полицајца у РС који је спреман преко овога да пређе – поручио је Додик.

Он је нагласио да је, осим овога, институционална ситуација у РС стабилна.

Додик је након састанка Извршног комитета СНСД најавио да ће од 1. јула пензије у Републици Српској бити повећане за 10 одсто.

Додао је да ће од 1. августа плате у јавном сектору бити повећане за 10 одсто.

„Наш циљ је да просјечна плата буде 600 евра. Од 1. маја биће обезбијеђено и повећање борачког додатка за десет одсто“, нагласио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар