Stranke

Dodik: Sa obrazom i uspjesima idemo na izbore – Srpska bi bez SNSD bila u opasnosti

KONVENCIJA SNSD KOJOJ JE PRISUSTVOVAO KOMPLETAN VRH STRANKE
  • “Uspjeli smo – naglasio je lider SNSD – da Srpsku očuvamo, stabilizujemo i držimo u stanju da je možemo predati mlađim ljudima. Imamo više od 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike mlađe od 40 godina i oko 400 onih koji su mlađi od 30 godina
  • Idemo – dodao je – na pobjedu na izborima u svim lokalnim zajednicama zajedno sa koalicionim partnerima. Neće doći do izdaje naših nacionalnih interesa. Borimo se za naše društvo, za svakog čovjeka i njegovu slobodu. S obrazom izlazimo na izbore, mi smo ti koji su uradili mnogo u Republici”

MILORAD Dodik, lider SNSD, poručio je da njegova stranka neće voditi negativnu kampanju ali da i te kako ima da pokaže šta je uradila u prethodne četiri godine na lokalnom nivou, posebno u Banjaluci.

On je naglasio da treba biti okupljen oko Republike Srpske radi njenog očuvanja i razvoja, te da je SNSD na tom planu dao ogroman doprinos uz pomoć koalicionih partnera.

“Uspjeli smo da Srpsku očuvamo, stabilizujemo i držimo u stanju da je možemo predati mlađim ljudima. Imamo više od 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike mlađe od 40 godina i oko 400 onih koji su mlađi od 30 godina”, rekao je Dodik na konvenciji, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo te stranke.

On je rekao da SNSD drži Srpsku ekonomski stabilnom i tokom pojave virusa korona.

“Neće biti otpuštanja i to je rezultat naše politike. Idemo na pobjedu na izborima u svim lokalnim zajednicama zajedno sa koalicionim partnerima. Neće doći do izdaje naših nacionalnih interesa. Borimo se za naše društvo, za svakog čovjeka i njegovu slobodu. S obrazom izlazimo na izbore, mi smo ti koji su uradili mnogo u Republici”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je njegov životni cilj neupitna i stabilna Srpska koja će pružati šansu mladima, koji će o njoj voditi računa u budućnosti i čuvati njenu slobodu.

Bez SNSD-a Srpska bi bila u opasnosti, istakao je Dodik i dodao da to građani prepoznaju, te da je važno da građani u Banjaluci podrže kandidate SNSD-a kao i širom Srpske.

“Ne priznajem ništa osim pobjede”, poručio je Dodik, koji je Banjaluku naveo kao primjer gdje su rješili mnoge velike probleme i izgradili mnoge objekte za dobrobit svih građana.

On je zahvalio svima koji su do sada davali podršku SNSD-u i jačali ga, jer je to, kako je naglasio, velika snaga.

„Viškoviću podmeću izmišljeni ratni zločin povezan sa Srebrenicom“

  • Milorad DODIK: „To što se nameće protiv Radovana Viškovića je izmišljotina, laž nekog svjedoka, koji pokušava da bude anoniman i zaštićen i to govori koliko laže. Ako je istina, neka se suoči sa njim”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazvao je izmišljotinom odgovornost koja se nameće predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću u vezi sa ratnim zločinima, te istakao da je premijer dobar i častan čovjek i Srbin.

Komentarišući to što se Višković pominje u predmetu Tužilaštva BiH vezanim za ratne zločine u Srebrenici, Dodik je rekao da je Višković borac Vojske Republike Srpske koji sigurno nije okrvavio ruke niti je uradio nešto loše.

“Kada kažem da je dobar Srbin ne mislim da apriori treba da mrzi druge. Upravo zato što poštuje druge ljude, narode i vjere, on je čovjek koji sigurno nije okrvavio svoje ruke i ono što se nameće protiv njega je izmišljotina, laž nekog svjedoka, koji pokušava da bude anoniman i zaštićen i to govori koliko laže. Ako je istina, neka se suoči sa njim”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da je Višković čovjek koji nije otišao iz Republike Srpske, nego se bori za svoj narod, časno i pošteno.

On smatra i da ovim optužbama protiv Viškovića sarajevski političari pokušavaju prebaciti lopticu na tuđi teren, jer se ne mogu suočiti sa problemima u svojim strankama.

Dodik: Pisao sam Trampu o situaciji u BiH i – opet ću

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je američkog predsjednika Donalda Trampa informisao u pismu o aktuelnoj situaciji u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obaviješteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija.

Dodik je rekao da je veoma važno razumjeti da u Americi postoji politika predsjednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemiješanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Dodik je napomenuo da tamo postoji ono što ni sam Tramp nije uspio da pobijedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti.

“U tom pogledu želimo da izbjegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane `duboke države` i mislimo da je veoma važno da Tramp i njegovi najbliži ljudi budu obaviješteni o tome na koji način se ovdje odvija situacija”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je više puta pisao Trampu i da će nastaviti da mu piše, a odgovor na ta pisma su ponašanje, stavovi, te sve manje miješanje stranaca u BiH.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar