Странке

Додик: Српска неће учествовати у доношењу било каквих санкција против Русије

„СТАБИЛНА ЕКОНОМСКА СИТУАЦИЈА НАМ ЈЕ ОМОГУЋИЛА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА“
  • Руководство Српске тражи модел да цијена хљеба не оде високо, да се стабилизује до краја године на одређеном нивоу и да се одржи снабдјевеност тржишта до нове жетве
  • „Чуо сам од пољопривредника да је добро родило, да иде добро и са пшеницом и са кукурузом, воћем и поврћем. Ако не буде неких климатских неприлика, суше, Српска ће имати довољно за прехрану становништва“
  • „Морамо да будемо одговорни и да радимо и предлажемо мјере које су спроводиве, које дају ефекте, а одрживе су. То је сасвим легитимно, али не знам зашто се опозиција у Српској узнемирила“

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је данас да је стабилна економска ситуација у Републици Српској омогућила повећањe плата и пензија и других давања.

– Подржали смо социјалне мјере које треба да пруже подршку реалном сектору – истакао је Додик.

Рекао је и да се тражи модел да цијена хљеба не оде високо, да се стабилизује до краја године на одређеном нивоу и покуша одржати снабдјевеност тржишта до нове жетве.

„Тражимо модалитет који би могао да покаже неки ефекат. Република Српска има више од четири хиљаде тона пшенице и мислимо путем неког модалитета утицати да бар они који су највише оптерећени буду обезбијеђени, а да свима једнако обезбиједимо одређени квалитет и грамажу хљеба“, рекао је Додик на конференцији за новинаре послије састанка владајуће коалиције у Бањалуци.

Додао је да је од пољопривредника чуо да је добро родило, да иде добро и са пшеницом и кукурузом, воћем и поврћем.

Ако не буде неких климатских неприлика, суше, Додик каже да се може рећи да Српска има довољно за прехрану становништва.

„Ми морамо да водимо рачуна и будемо одговорни, морамо да радимо и предлажемо мјере које су спроводиве, које дају ефекте, а одрживе су“, истакао је Додик.

Он сматра да је то сасвим легитимно, да постоји иницијатива у том погледу, али да не зна зашто се опозиција у Српској узнемирила.

„То је једино питање које је озбиљно“, рекао је Додик

Додик је рекао да је на састанку владајуће коалиције у Републици Српској разговарано о економској и политичкој ситуацији, као и припремама и координацији за изборе.

Додао је да је политичка ситуација стабилна, да је на сцени изборна кампања, атмосфера је усмјерена ка томе, али институције функционишу без видљивих проблема.

Он је навео да је потврђена подршка заједничким кандидатима за инокосне функције.

Када је ријеч о стању у БиХ, Додик је рекао да се БиХ и даље налази на нивоу замрзнутог и недефинисаног стања.

Говорећи о ситуацији у Украјини и руско-украјинским односима, нагласио је да је и данас потврђено да Република Српска и њени представници неће учествовати у доношењу одлука о било каквим санкцијама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар