Странке

Додик: Сташа Кошарац више није и не може бити мој најближи сарадник

„ЊЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЈЕ ЗНАЧАЈНА И ПОЛИТИЧКА И ЗБОГ КОНСТЕЛАЦИЈЕ У ВРХУ БиХ“
  • „Као човјеку ми је апсолутно неприхватљиво да се Кошарац не појави на обиљежавању страдања Срба у Добровољачкој улици, гдје је био свих претходних 10 година, а да присуствује бизарном и неприхватљивом догађају као што је приватна забава у Сарајеву
  • Кошарац је завршио што се тиче политике наше партије и у том погледу ћу се понашати у будућности. У вези с тим предузећемо оне мјере које су најбоље прије свега за Републику Српску. Наиме, имајући у виду да смјене у Савјету министара могу довести до губљења позиција саме Српске, ми ћемо своје понашање према томе одредити. У то не треба нико да сумња

МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, присуством на синоћној приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мјере и препоруке током епидемије вируса корона, написао крај свог политичког пута, те да у том погледу нема никакве дилеме.

Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, рекао је да Кошарац није и више не може бити његов најближи сарадник, те да се СНСД ограђује од његовог поступка, који снажно одбацује и не прихвата.

„Кошарац је завршио што се тиче политике наше партије и у том погледу ћу се понашати у будућности. У вези с тим предузећемо оне мјере које су најбоље прије свега за Републику Српску. Наиме, имајући у виду да смјене у Савјету министара могу довести до губљења позиција саме Српске, ми ћемо своје понашање према томе одредити. У то не треба нико да сумња“, поручио је Додик.

Лидер СНСД-а нагласио је да га је Кошарац својим поступком изненадио и разочарао.

„Поништио је све моје позитивно увјерење у вези са његовим способностима. Учинити нешто овакво није ствар личне одговорности већ прије свега политичке и друштвене, имајући у виду да је изабран на најважнију функцију. Дакле, потпуно одбацујем његово недолично, неприхватљиво и политички неодговорно понашање у коме је зарад свог малог личног комодитета довео у питање политике које се воде и које је до сада успјешно водио“, оцијенио је Додик.

Додик је констатовао да ово вријеме суочавања са епидемијом вируса не трпи било какве грешке, па ни минималне.

„Кошарчева одговорност је веома значајна имајући у виду укупну констелацију односа на нивоу БиХ и чињеницу да врши ту значајну политичку дужност. А ми ћемо, свакако, видјети како кроз ово можемо проћи са што мање штете за Републику Српску“, рекао је Додик.

Он је поручио да му је као човјеку апсолутно неприхватљиво да се Кошарац не појави на обиљежавању страдања Срба у Добровољачкој улици, гдје је био свих претходних 10 година, а да присуствује овако бизарном и неприхватљивом догађају као што је приватна забава у Сарајеву.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар