Странке

Додик: Сумњамо да је ЦИК подређена интересима муслимана у Сарајеву и дијела међународне заједнице

ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ РАСПИСАЛА ИЗБОРЕ ЗА 2. ОКТОБАР
  • Лидер СНСД након консултација са коалиционим партнерима: „Та Централна изборна комисија очигледно покушава да буде на једној страни, а да се сви учесници политичког процеса према томе равнају онако како они очекују да се то деси“

ЦЕНТРАЛНА изборна комисија (ЦИК) расписала је изборе у веома сложеним околностима и можемо са правом да сумњамо да је подређена одређеним политичким интересима муслимана у Сарајеву и дијела међународне заједнице, рекао је Милорад Додик предсједник СНСД-а на конференцији за новинаре након одржаног састанка партнера владајуће коалиције у Републици Српској у Бањалуци.

„Та Централна изборна комисија очигледно покушава да буде на једној страни, а да се сви учесници политичког процеса према томе равнају онако како они очекују да се то деси“ истакао је Додик.

Нагласио је да нема озбиљне земље на свијету гдје учесници политичког живота, поготово избора, не усаглашавају стандарде везано за изборе.

Предсједник СНСД-а је подсјетио да није било јавног конкурса, нити је било комисије Представничког дома која је то требала да уради и није било законом прописане процедуре.

„Суд БиХ ће бити покриће за те незаконите очигледне одлуке, као што је то код Централне изборне комисије“ рекао је Додик.

Избори ће се спровести у веома сложеним околностима, каже Додик, то су међународне околности али и околности у БиХ.

Општи избори у БиХ биће одржани у недјељу, 2. октобра, одлучила је данас Централна изборна комисија БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар