Странке

Додик: Тужан сам што смо изгубили Бањалуку од које смо направили велики град

„ИГОР РАДОЈИЧИЋ ЈЕ ДОБРО РАДИО, АЛИ ЋУ ПРЕУЗЕТИ И РЕОРГАНИЗОВАТИ ГРАДСКИ ОДБОР СНСД“

Фото: Srpskainfo

  • „СНСД је у односу на прошле изборе у Бањалуци порастао. Разочарани смо губитком мјеста градоначелника и о томе ћемо разговарати јер коалициони партнери нису играли коректно. Нелогично је да имамо 60 одсто у Бањалуци са коалиционим партнерима, а да је градоначелник изгубио“
  • „Није фер ово што је Бањалука урадила Игору Радојичићу. Ми нећемо трпјети лицемјерје. Имаћемо довољно гласова да направимо већину у граду. Ако не буде већине у граду – неће је бити ни на републичком нивоу“  

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД,  изјавио је да је тужан што је СНСД изгубио Бањалуку, односно позицију њеног градоначелника.

– Поштујемо вољу бирача, али мислимо да је то грешка. Градоначелник Игор Радојичић је добро радио посао и није ми пријатно што смо изгубили Бањалуку – рекао је Додик.

Додао је да ће СНСД наставити да ради са коалиционим партнерима, али да је разочаран и чињеницом да неки од њих нису играли коретно, иако су потписали споразум о подршци Игору Радојичићу.

У наставку је нагласио: „Грађани су одлучили и то је тако. СНСД је у односу на прошле изборе у Бањалуци порастао. Разочарани смо губитком мјеста градоначелника и о томе ћемо разговарати јер коалициони партнери нису играли коректно. Нелогично је да имамо 60 одсто у Бањалуци са коалиционим партнерима, а да је градоначелник изгубио. Губитак Бањалуке за СНСД није мали ударац“.

Говорећи о изборним резултатима у цјелини, Додик је рекао да су до сада имали 40 начелника и градоначелника, а да ће након ових избора имати – 41.

Рекао је и да му је жао што Мићо Мићић није побиједио у Бијељини.

„Ово су били фер и коректни избори и то је најважније“ рекао је Додик.

Вративши се поново главном граду РС, лидер СНСД је оцијенио: „Није фер ово што је Бањалука урадила Игору Радојичићу. Ми нећемо трпјети лицемјерје. Имаћемо довољно гласова да направимо већину у граду. Ако не буде већине у граду – неће је бити ни на републичком нивоу“, рекао је Додик.

Истакао је да ће своје незадовољство изразити „још већим радом према Бањалуци“:

„Пораз може бити прилика, а побједа може многе да заведе у неку замку, а да ли ће овај знати избјећи ту замку, то ћемо видјети. Ја никоме не пријетим, ја сам честитао свима који су побиједили. Када смо преузели овај град – изгледао је као једна мала проширена чаршија, сада изгледа као један велики град“, рекао је Додик.

Додик је најавио да ће преузети бањалучки одбор те странке и извршити његову комплетну реорганизацију:

„Не смјењујем Игора (Радојичића). Не одричемо се њега, али је очигледно га се Бањалука одрекла. С њим ћемо разговарати“.