Странке

Додик: Власт на нивоу БиХ са губитницима из Српске? То је могуће, али – лоше!

„НЕКИ ЗВАНИЧНИЦИ ИЗ ЕУ ПРИЈЕТЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, А ВИШЕ НЕ МОГУ НИ СЕБИ ПОМОЋИ“
  • „Вјерујем да ћемо поново имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, имаћемо члана Предсједништва, имаћемо власт у Републици Српској, а то ће можда само убрзати неке наше одлуке“
  • „Имам договор са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем за наставак партнерства. До сада је договорено да ћемо све пратити са ХДЗ-ом. Драган Човић и ја имамо тај договор и ми ћемо прије него што било шта будемо договарали са федералним партнерима апсолутно дефинисати и прецизирати нашу политику“

БИЋЕ лоше ако се на нивоу БиХ власт формира са изборним губитницима из Републике Српске – упозорио је Милорад Додик.

Лидер СНСД је новинарима у Сарајеву, након сједнице Предсједништва БиХ и састанка са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, рекао да би то био авантуризам.

Навео је да ће владајуће странке из Српске највјероватније имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

– Вјерујем да ћемо поново имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БИХ, имаћемо члана Предсједништва, имаћемо власт у Републици Српској, а то ће можда само убрзати неке наше одлуке – поручио је Додик.

Поновио је да не зна како ће се одвијати ситуација у вези са формирањем власти на нивоу БиХ и ком смјеру ће се ићи.

Додик сматра да је најконфузнија ситуација у Федерацији БиХ, те да лидер ДФ-а Жељко Комшић тврди да САД траже да се власт не формира са СДА.

Додик је истакао да постоји договор са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем за наставак партнерства.

– До сада је договорено да ћемо све пратити са ХДЗ-ом, Драган Човић и ја имамо тај договор и ми ћемо прије него што било шта будемо договарали са федералним партнерима апсолутно дефинисати и прецизирати нашу политику – истакао је Додик.

Напоменуо је да неки званичници из Европе пријете Републици Српској.

– Они више не могу себи помоћи, а камоли нама – оцијенио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар