Странке

Додик: Водимо Српску у оквиру пропале земље БиХ, а странци траже да останемо баш ту гдје је пропало

НАГЛАСИО ДА СРПСКА ИМА И ДА ЋЕ И ДАЉЕ ИМАТИ НАЈЈЕФТИНИЈУ ЦИЈЕНУ СТРУЈЕ ЗА СТАНОВНИШТВО
  • Милорад ДОДИК: „Наша политика свих ових 19 година откад смо на власти је била да нема продаје примарних капацитета и ‘Електропривреде Републике Српске’ и сада се најбоље показало колико је та политика била исправна. Многи су хтјели да нас купе јефтино. Није било једноставно издржати притиске Међународног монетарног фонда, Свјетске банке и других који су годинама тражили да се продају примарни капацитети електропривреде“
  • „Ово је сложено, нестабилно вријеме које ће преживјети они који га разумију и који су окупљени око народа и државе. Једино што морамо да имамо јесу снажне институције. Овај народ и ову републику сачувале су наше снажне институције“

У СРПСКОЈ ће бити обезбијеђене довољне количине енергената у наредном периоду у условима енергетске кризе, као и најјефтинија струја за становништво, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је након састанка са руководством „Електропривреде Републике Српске“ у Требињу навео да је ова компанија једно од најуспјешнијих и најстабилнијих предузећа које је носилац привредног развоја у Српској и честитао руководству на добром пословању.

„Овдје се озбиљно ради. Ово је једно од наших најбољих и највећих предузећа“, рекао је Додик и додао да је захваљујући владиним мјерама и Управи „Електропривреде“ систем стабилан и способан да инвестира.

Додик је подсјетио да је у Српској најјефтинија струјА за становништво у региону и да ће се наставити са том политиком, упркос расту цијена енергената на европском и глобалном тржишту.

„Наша политика свих ових 19 година откад смо на власти је била да нема продаје примарних капацитета и ‘Електропривреде Републике Српске’ и сада се најбоље показало колико је та политика била исправна. Многи су хтјели да нас купе јефтино. Није било једноставно издржати притиске Међународног монетарног фонда, Свјетске банке и других који су годинама тражили да се продају примарни капацитети електропривреде“.

Он је напоменуо да „Електропривреда Републике Српске“ обезбјеђује најјефтинију цијену струје за становништво и да истовремено извози вишкове и тако остварује позитиван резултат, истакавши да то није било лако постићи свих претходних година када су цијене струје биле и до осам пута ниже него сада.

„Данас смо једини који имамо вишкове струје у региону, што нема ни Србија, Албанија, Словенија, Хрватска“, рекао је он и поновио да је систем један од најстабилнијих и да је сигуран за предстојећу зиму.

Додик је рекао да ће се и у наредном периоду радити на јачању система „Електропривреде Републике Српске“ инвестицијама.

Он је додао да Република Српска нема сопствену нафту, али да ће учинити све у складу са објективним могућностима да обезбиједи сигурно снабдијевање потрошача, али да не може да утиче на цијене нафте које се формирају на глобалном тржишту.

Када је ријеч о цијени струје, он је појаснио да би она требало да буду доста већа за становништво, али да се води рачуна да из социјалних разлога и даље остане најјефтинија.

Српску и народ сачувале су њене снажне институције

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је вечерас у Требињу да су Републику Српску и народ сачувале њене снажне институције и да је то једино што мора да се има.

Он је нагласио да је данас на снази сложено, нестабилно вријеме, те да ће преживјети они који разумију ово вријеме и који су окупљени око народа и државе.

„Једино што морамо да имамо јесу снажне институције. Овај народ и ову републику сачувале су наше снажне институције“ рекао је Додик на дружењу активиста СНСД и коалиционих партнера у Требињу.

Он је поручио да је СНСД учинио стабилним ово друштво и да ће га оставити стабилним и у наредним годинама.

„Гдје год дођемо срећемо нове људе који разумију у којим тешким околностима је било водити републику свих ових година, с једне стране у оквиру БиХ као неуспјешне и пропале земље и с друге стране – странаца који упорно говоре да морамо да останемо баш ту гдје је пропало“ рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар