Вијести Странке

Говедарица: Имам сазнања да се у РС праве одређени спискови неподобних Срба

ЈЕДНОМ САРАЈЕВСКОМ ПОРТАЛУ РЕКАО ДА СЕ РАДИ О НОВОМ ДОДИКОВОМ ПРИСТУПУ ОПОЗИЦИЈИ

ПРЕДСЈЕДНИК СДС-а Вукота Говедарица рекао је да има сазнања да се у Републици Српској праве, како каже, одређени спискови неподобних Срба.

„У питању су људи који долазе из сфере политике под број један, под број два у питању су угледни грађани који не подржавају политику СНСД-а и под број три на списковима ће бити таргетирани активисти опозиционих политичких партија“, тврди Говедарица.

Он је за сарајевски портал Vijesti.ba навео да је послије завршених локалних избора 2016. године, предсједник СНСД-а Милорад Додик, између осталог, рекао да та политичка организација „припрема ‘црну књигу’ у којој ће се наћи многа имена из опозиционих политичких партија, али исто тако и нека имена његове политичке партије која су изневјерила његова очекивања“.

„Већ тада је било јасно да Додик има намјеру да се обрачунава на један више него груб политички начин са својим политичким неистомишљеницима“, рекао је Говедарица и додао да је Додик је тада саопштио јавности да ће „ту врсту борбе водити из институција система“.

Предсједник СДС-а сматра да је Министарство унутрашњих послова Српске полуга са којом он жели да се обрачунава са политичким неистомишљеницима, те да је тада постало јасно у којем правцу ће то ићи.

„Према томе, дефинитивно је у питању један нови приступ према опозиционим политичким партијама, а то значи да су видљиве двије ствари – стварање притиска на политичке противнике из режима и са друге стране – изазивање страха код сваког обичног човјека у Републици Српској“, мишљења је Говедарица.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар