Главно Странке

Говедарица: Свако ко напусти СДС може, што се мене тиче, да иде и на Марс

ПРЕДСЈЕДНИШТВО СДС ПОТПУНО СТАЛО ИЗА МИНИСТРА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ДРАГАНА МЕКТИЋА
  • „Долази период политичког обрачуна који ће доћи оног момента кад побиједим и ослободим народ од СНСД”

НАКОН сједнице Пресједништва Српске демократске странке (СДС), њен предсједник Вукота Говедарица рекао је да се расправљало о изборима, а једна од тема био је, како је рекао, и најактуелнији оркестрирани напад на Драган Мектића, министра безбједности БиХ, а у циљу његове дискредитације.

Говедарица је рекао да је у РС много „оних криминалаца који су највеће патриоте, док млади одлазе из РС“.

Рекао је да Мектића нападају они из Владе РС, али и плаћени аналитичари.

Предсједништво странке је констатовало да Мектић има пуну подршку СДС-а.

„Долази период политичког обрачуна који ће доћи оног момента кад побиједим и ослободим народ од СНСД-а“, поручио је Говедарица.

Он је казао да РС живи у потпуној блокади и неимаштини.

„У РС је, у процентима, незапослено 60 посто, посебно младих. Велики број њих одлази са торбама да тражи своје мјесто под туђим сунцем. РС није прављена да би остала без становништва, а у посљедње четири године Српску је напустило 68.000 људи“, истакао је Говедарица.

Говорећи о предстојећим изборима, рекао је да је циљ странке да освоји 325.000 гласова, а за Народну скупштину РС 180.000 гласова.

Он је изаразио увјерење да ће Младен Иванић, актуелни члан Предсједништва БиХ, побиједити на изборима и задржати ту функцију.

Казао да је циљ да заједнички са партнерима направе програм.

На питање постоје ли дисонантни тонови у Савезу за промјене (СзП) и да ли НДП осликава СДС и ПДП, Говедарица је рекао да Здравко Крсмановић, потпредсједник НДП-а, има право на своје мишљење.

И он је сматрао да Иванић треба да иде на позицију предсједника РС, али је подсјетио да је у том случају одлука била на главном одбору СДС-а. Главни одбор СДС-а је, како је рекао, донио своју одлуку као што је то донио и ПДП.

„Ми желимо промјене и мислим да ћемо 7. октобра ослободити РС“, рекао је предсједник СДС-а.

На питање да ли је разговарао са Бориславом Бојићем, који се прошле седмице повукао из СДС-а, Говедарица је рекао да му је жао што је Бојић лагао и ни у једном моменту није рекао ни њему ни Младену Босићу, страначком колеги, шта је учинио.

„СДС неће бити роб личних интереса. Свако је ковач своје среће и да ли је Бојић један од тих људи који су спремни да искују срећу за народ РС. Они што су напустили СДС сами су показали да их српски народ не интересује и што се мене тиче, нека иду на Марс“, истакао је Говедарица.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Govedarica-7-oktobra-cemo-osloboditi-RS/468795

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар