Странке

Извршни комитет СНСД раскинуо сарадњу са СПС на свим нивоима

КАО ТЕНДЕНЦИОЗНЕ И ЛАЖНЕ ОДБАЦИО ТВРДЊЕ ДА ЈЕ СНСД ОСТВАРИО ЛОШЕ РЕЗУЛТАТЕ
  • Оцијенио да је велики успјех што су кандидати СНСД побиједили у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској
  • СНСД ће у свим локалним заједницама понудити коалиционим партнерима, гдје год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти сходно броју одборничких мандата

ИЗВРШНИ комитет СНСД раскинуо је коалициону сарадњу на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске.

СПС данас у Бањалуци није потписао коалициони споразум за формирање скупштинске већине у главном граду РС.

Извршни комитет СНСД је оцијенио да су недељни избори одржани у тешким околностима због епидемије вируса корона, те поздравио демократско опредјељење грађана Српске.

„Извршни комитет СНСД сматра да резултати избора и гласови које је добио СНСД у највећем броју локалних заједница обавезују да се наставе дјеловање и политика економске стабилности, одржавања запослености и реализације развојних пројеката у цијелој Републици. Извршни комитет СНСД сматра великим успјехом чињеницу да смо остварили побједу у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској и констатује да је у односу на досадшњих 40 градова и општина остварена побједа у двије локалне заједнице више“.

Извршни комитет СНСД је саопштио да је разочаран резултатима за избор градоначелника Бањелуке и да жали због резултата за градоначелника  Бијељине.

Међутим, изразио је задовољство побједама у градовима Приједор, Добој, Градишка, Зворник, Источно Сарајево и Требиње.

„Извршни комитет СНСД поздравља повећање броја општина у ФБиХ у којим је побиједио СНСД, а то су Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч. Извршни комитет СНСД констатује да резултати избора за одборнике у Скупштини Града у Бањој Луци и Бијељини омогућавају формирање скупштинских већина на челу са СНСД-ом, које ће у складу са опредијељењем и подршком бирача коју смо добили водити одговорну политику у интересу свих грађана“, додаје се у саопштењу.

Извршни комитет СНСД истовремено је поздравио и формирање скупштинских већина у Бањалуци и Бијељини.

ИК СНСД је као тенденциозне одбацио тврдње да су изборни резултати странке лоши, поновивши да је освојила већи број начелничких и градоначелничких мјеста него на претходним локалним изборима и да има и убједљиво највећи број одборничких мјеста у Српској.

„Извршни комитет СНСД констатује да избори у Републици Српској немају никакву повезницу са изборима у регији. Извршни комитет СНСД констатује да је избор градоначелника у Бањој Луци и Бијељини показао да није постојала потпуна опредијељеност свих странака у оквиру коалиције коју предводи СНСД да се подрже и кандидати за градоначелника. Извршни комитет СНСД сматра потребним да у свим локалним заједницама СНСД понуди коалиционим партнерима, гдје год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти, сходно броју одборничких мандата“, навели су из ове странке.