Странке

Кошарац: Мектић је карика у удруженом издајничком подухвату против Српске

ТИМ КАДРОМ СДС ДИРИГУЈУ ИЗЕТВЕГОВИЋ И МУСЛИМАНСКА ОБАВЈЕШТАЈНА СЛУЖБА
  • „Срамна лаж Драгана Мектића, која најдубље вријеђа осјећања српског народа и интересе Републике Српске, доказ је да СДС-овим кадровима у заједничким институцијама наређења издају Бакир Изетбеговић и муслиманска обавјештајна служба“
  • Мектић је изјаву о Сребреници загребачком „Вечерњем листу“дао само неколико дана након што се у медијима појавио видео-снимак изјаве Јонаса Нилсена, главног помоћника судије Хашког трибунала Алфонса Орија, који је признао да трибунал није имао и нема никакве доказе за Сребреницу против генерала Младића
  • Врх СДС треба да се дефинитивно и коначно дистанцира од Мектића. СДС се мора извинити српском народу и Републици Српској због овакве Мектићеве изјаве. Најбоље је да сами затраже његово уклањање са позиције министра безбједности БиХ. Уколико то не учине у најкраћем могућем року, сви ће бити сматрати Мектићевим директним саучесницима у удруженом издајничком подухвату против српског народа и Републике Српске

ЧЛАН Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да интервју Драгана Мектића за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, представља најсрамнију потврду издајничке политике коју више од три године у Сарајеву воде кадрови СДС-а и такозваног Савеза за промјене.

„Ова срамна лаж Драгана Мектића, која најдубље вријеђа осјећања српског народа и интересе Републике Српске, доказ је да СДС-овим кадровима у заједничким институцијама наређења издају Бакир Изетбеговић и муслиманска обавјештајна служба“, истакао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Мектић се тако понаша сваки пут и у јавност излази са оним што му напише директор Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осман Мехмедагић, те неки други истакнути бошњачки политичари.

„Мектићу није било довољно да збија шале и прича вицеве о нашим херојима и ствараоцима Републике Српске Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу. Очигледно је спреман да послуша сваки налог Изетбеговића и врха муслиманске тајне службе чији је циљ криминализација, дестабилизација и рушење институција Српске“, рекао је Кошарац новинарима у Источном Сарајеву.

Кошарац је нагласио да је Мектић у служби оних који годинама на све могуће начине српском народу желе да пришију етикету геноцидног, с циљем нестанка Републике Српске.

Он је истакао да је Мектић ову изјаву дао само неколико дана након што се у медијима појавио видео-снимак изјаве Јонаса Нилсена, главног помоћника судије Хашког трибунала Алфонса Орија.

У њој главни помоћник судије који је генералу Младићу у првостепеном поступку изрекао казну доживотног затвора тврди да није било састанка војног врха Републике Српске на коме је договорено извршење било каквог кривичног дјела у Сребреници, да нема никакве писане одлуке о томе, нити се у забиљешкама са састанака могла пронаћи било каква намјера да се у Сребреници изврши кривично дјело за које је генерал Младић осуђен.

Кошарац је питао зашто Мектић не прича о страдању српског народа уопште, о страдању српског народа у тој регији, о жртвама српског народа?

Према процјенама званичних институција, рекао је Кошарац, више од 3.000 невино настрадалих је у Подрињском крају, било да је ријеч о српским цивилима или пропадницима Војске Републике Српске.

Кошарац даље наводи да је Мектић дао ову изјаву у тренутку избијања афере „Аскери“, која је уздрмала цијели регион.

„Циљ Мектића и његових шефова је да заташкају чињеницу да на простору ФБиХ активно дјелују радикални исламисти, који искориштавају чак и дјецу за испуњавање својих мрачних, милитантних и терористичких циљева“, нагласио је Кошарац, те додао да је министар безбједности у функцији минимизирања опасности дјеловања радикалних исламиста, као и преувеличавања неистина о постојању некаквих паравојних формација у Републици Српској.

Према његовим ријечима, Мектић то чини јер је директан актер издаје интереса Српске, те што је класичан примјер полтрона Мехмедагића, Изетбеговића и неких других који Републици Српској не мисле добро.

Кошарац каже да Мектић овај интервју пласира утицајном медију у Хрватској два дана уочи посјете предсједника Србије Александра Вучића тој земљи, те додаје да је циљ Мектићевих послодаваца да додатно подигну температуру уочи те посјете, баш као што су дизали температуру уочи Вучићеве посјете Сребреници.

„Биће покушаја да се овај Мектићев интервју демантује, биће изјава да он то није рекао или да су новинари његове реченице извукли из контекста. Све су то само лоши изговори, јер постоји оригиналан снимак интервјуа који је од ријечи до ријечи пренијела новина која је интервјуисала Мектића“, наглашава Кошарац.

Према његовим ријечима, СДС два дана моли да се не помене цјеловит Мектићев интервју и покушавају да то зауставе.

„И зато, због овог срамног интервјуа који представља врхунац издајничког дјеловања такозвног Савеза за промјене, СДС-а и Мектића, од врха СДС-а тражимо да се дефинитивно и коначно дистанцирају од овог свог функционера“, нагласио је Кошарац.

Он инсистира на томе да се врх СДС-а извини српском народу и Републици Српској због овакве Мектићеве изјаве, те да они сами затраже његово уклањање са позиције министра безбједности у Савјету министара БиХ.

„Уколико то не учине у најкраћем могућем року, сви они ће се сматрати Мектићевим директним саучесницима у овом удруженом издајничком подухвату против српског народа и Републике Српске“, закључује Кошарац и подсјећа да је Мектић шеф Изборног штаба СДС-а за изборе у октобру.

Он каже да се не смије заборавити ни чињеница да је дио политике која заговара антидејтонску афирмацију институција БиХ, које би требало, по мишљењу Мектића и његових ментора, да буду надређене институција Републике Српске.

„За нас је то потпуно неприхватљиво. Имамо наш концепт, имамо устав, надлежности Српске и желимо да се крећемо у оквирима устава Српске и БиХ“, рекао је Кошарац и додао да је Мектић у протеклом периоду, а по налогу међународне заједнице, те Изетбеговића и Мехмедагића, покушао да преувелича своју улогу министра безбједности.

Кошарац истиче да је ово министарство настало наметнутим одлукама високог представника и није изворно тијело БиХ.

„Многи, чак и муслимански руководиоци, не поштују и игноришу тај навалентан став да се додвори као први безбједњак у БиХ“, рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Мектић само успјешно може да обавља оне задатке које му наметне бошњачки политички корпус и дио међународне заједнице, директно уперен против интереса српског народа и Републике Српске.

Мектић је за „Вечерњи лист“, издање за БиХ, рекао да „Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници“, те да „постоје релевантни документи који доказују геноцид“.

Срна

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар